Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zajednica bivših ovisnika oduševila mjuziklom Credo

"Mi smo u zajednicu Cenacolo došli mrtvi, ali nas je vjera vratila u život"
05. rujna 2014. u 23:02 2 komentara 367 prikaza
Zadar
Foto: ilustracija

Mjuzikl Credo izveli su članovi zajednice bivših ovisnika Cenacolo na prepunom zadarskom trgu Forum, gdje je preko 1000 ljudi uživalo u spektaklu 70 izvođača iz 17 zemalja. Ovaj mjuzikl postanka, odnosno stvaranja svijeta, bit će prikazivan u sljedeća tri dana u Zadru, a prva izvedba do kasno u noć izazivala je aplauze okupljenih kojima su se i obratili bivši ovisnici govoreći im o iskustvu pakla ovisnosti te današnjem životu posvećenom Bogu, vjeri, ljubavi i oprostu.

Don Ivan Filipović uoči mjuzikla istakao je kako nitko od sudionika nije profesionalac, ali da će oni koji vide mjuzikl Credo, u prijevodu Vjerujem, prepoznati da ima dušu.

- Mi smo u zajednicu Cenacolo došli mrtvi, ali nas je vjera vratila u život i uvjerila nas da oprost postoji. Naučili smo praštati i živjeti za druge i to nas je dovelo do Isusa Krista. Mnogi su od nas prije bili ovisnici, a sada se mnogima dogodilo redovništvo i doživjeli smo obraćenje. Ova mladost pred vama ostavlja srce i dušu da bi se mi vratili kućama zadovoljniji i s više vjere - rekao je don Ivan Filipović.

>> Molitva ljude čini boljima

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • reggi:

    bio sam u kontaktu sa jednim komunasem i zacudio se sto je bio u stanju izgovorit i sve to nesto skrivajici se iza vjere tako koliko im pomognu da se fizicki rjese ovisnosti toliko ih psihicki razvale imas dojam da ... prikaži još! su operirani od empatije ali njihov kriz je najtezi

  • letnica:

    Bravo samo nastavite tako naravno uz Njega koji je vladar svega,On nam daje snagu za dalje............