Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s vjetrenjačama

Zagorec koristi sve pravne mogućnosti, država se još nije upisala na nekretnine

vladimir zagorac
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
31.12.2013.
u 16:45

Država godinama pokušava provesti ovrhu nad Zagorčevim nekretninama jer on nakon presude nije vratio 39,4 milijuna kuna.

Kako izbjeći ovrhu i ne platiti državi ono što joj po pravomoćnoj presudi morate platiti, vjerojatno je misao vodilja Vladimira Zagorca od kojeg država godinama neuspješno pokušava doći do 39,4 milijuna kuna.

Riječ je o protupravno stečenoj imovinskoj koristi u aferi Dragulji, koju je Zagorec morao vratiti po pravomoćnosti presude. Iako mu je država u međuvremenu ovršila pet nekretnina, dug još nije uspjela naplatiti jer Zagorec koristi sve pravne mogućnosti da to izbjegne.

Posljednji u nizu tih pokušaja je bio Zagorčev zahtjev za ukidanje potvrde o ovršnosti koji je podnio zagrebačkom Županijskom sudu 21. listopada 2013., no sud je taj zahtjev odbio kao neosnovan. U obrazloženju odluke navodi se da je presuda donesena 2. ožujka 2009., da je postala pravomoćna 10. studenog 2009., a izvršna 21. siječnja 2010. Obrazlaže se da se pravomoćna presuda izvršava kada je uredno dostavljena i kada za njezino izvršenje ne postoje neke zakonske prepreke poput zastare. Budući da je u Zagorčevu slučaju pravomoćna presuda uredno dostavljena strankama te da nije bilo zakonskih prepreka za njezino izvršenje, sud je Zagorčev zahtjev odbacio kao neosnovan.

Porezna uprava je pet Zagorčevih nekretnina procijenila na oko 14,3 milijuna kuna, no ovrha nije provedena do danas. Da stvar bude bolja, Zagorec je u međuvremenu čak uspio stan u Hatzovoj darovati supruzi i djeci, što je dodatno zakompliciralo cijelu stvar jer je Klerisa Zagorec tužila i državu i Zagorca tražeći da se ovrha nad tim stanom proglasi nedopuštenom.

U moru tužbi i protutužbi ispada da je Zagorec kaznu odslužio, no nezakonito stečeni novac nije vratio, a država je nemoćna u potraživanju onog što joj po pravomoćnoj presudi pripada.

>>Vladimir Zagorec iz zatvora u Glini izišao na slobodu

Komentara 9

Avatar Prosenjak
Prosenjak
21:33 31.12.2013.

Zagi je legenda. Zagi je nakon Tuđmana i Šuška uvjerljivo najzaslužniji za našu pobjedu u Domovinskom ratu. Da nije bilo Zagija ovo bi sad sve nilo Srbija i svi bi brekali. Zagi je probijao embargo, Zagi nam je dofurao kalašnjikove, sve moguće vrste protuoklopa koji postoje, heliće, migove, navođene projektile, sve... On je svakako zaslužio biti najodlikovaniji hrvatski general i to iz prostog razloga jer je od svih generala upravo Zagorec najviše pridonio našpj konačnoj pobjedi. Zagi je osuđen u montiranom političkom procesu za kojeg se s mjeseca vidjelo da je montiran, i to je montiran onog trenutka kad su se Hrvoje Petrač i Stjepan Mesić naljutili i okomili na Zagija. Dakle, na Zagija su se okomila dva notorna kriminalca i namjestila mu proces za dragulje koje nikad nitko nije vidio i gdje je Zagi osuđen bez ikakvog dokaza, a gdje je jedini vjerodostojni svjedok u cijlom tom procesu zanijekao da postoje bilo kakvi dijamanti. Drži se Zagi, nismo mi svi ovce za šišanje, ima nas koji jako dobro znamo o čemu se ovdje radi, i da je riječ o Mesićevoj osveti za tvoju ulogu u spriječavanju puča 1994. a Petrač se naljutio zato jer si mu valjda ti bio kriv što ti je oteo malodobno djete.

AN
ANM
19:46 31.12.2013.

Pa šta nisu neki od sadašnjih ministara dugovali državi? I kad postali ministri sve riješili? Sebe riješili a narod poslali na kontejnere! Zar se autor članka boji otkaza? Pa nek se zaposli u pravosudju kad se tako dobro razumije !

Avatar Remetiinec
Remetiinec
19:06 31.12.2013.

Drži se naš najbolji Generale,,,svi Hrvati su uz tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije