Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fond za zaštitu okoliša

Za sanaciju omiških stijena 30,4 milijuna kuna

opasne stijene
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
18.02.2016.
u 15:55

Priprema sanacije na 24 kritična polja trajat će do ljeta, najavio je gradonačelnik Kovačić, a od jeseni kreću radovi

Država će s više od 30 milijuna kuna financirati sanaciju opasnih stijena iznad Omiša. Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller u Omišu su potpisali ugovor s gradonačelnikom Ivanom Kovačićem kojim se osigurava iznos od 30,4 milijuna kuna za financiranje sanacije potencijalno obrušavajućih fragmenata stijenske mase.

Priprema sanacije na 24 kritična polja trajat će do ljeta, najavio je gradonačelnik Kovačić, a od jeseni kreću radovi. Sanacijom će biti obuhvaćeni stijenska masa u dužini većoj od 2000 metara, visine do 75 metara. Ministar Dobrović je naglasio kako njegov zadatak nije samo zaštita prirodnih bogatstava Hrvatske već i zaštita ljudi i imovine u slučajevima kada ih priroda ugrožava. Bude li sve teklo prema planu, sanacija će biti gotova u ožujku 2018. godine.

>> Kamena gromada teška tonu i pol, uletjela u dnevni boravak

Komentara 3

Avatar Peterančan
Peterančan
16:13 18.02.2016.

Počeli su "dobrovići" vleći lovu u svoj kraj. Tu sanaciju bi neko pametan napravil sa 100.000 kuna, par kvadrata žice, a sa ostalim bi zbrinul sirotinju u celoj Hrvatskoj.

Avatar Boombastic
Boombastic
19:55 18.02.2016.

malo pretjeruju s ciframa. gdje bi bile alpske zemlje da obracunavaju svoj rad na taj nacin? ne bi imali dovoljno novca niti za zvakace gume

KS
krao_sam
17:27 18.02.2016.

Za gluperde se mogu djeliti novce a za fontanu se nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije