Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNO SE VRTIMO U KRUG

Što treba promijeniti novi ministar poljoprivrede: Za početak manje žita, a više povrća

23.05.2024.
u 07:40

Stalno se vrtimo u krug, s malim pomacima prema postizanju ciljeva koje ili ne postavljamo ili se zakamufliraju u „globalnim EU lutanjima“. A sve polazi od stalnosti tj. velike uvozne ovisnosti zbog male proizvodnje, neriješenih problema s glavnim proizvodnim resursom-zemljištem, nesređenog tržišta poljoprivrednih proizvoda i velikog udjela izdataka za prehranom naših kućanstava, smatra Ivo Grgić, profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

Komentara 5

Avatar tarana
tarana
08:04 23.05.2024.

Definitivno lik koji ulijeva povjerenje. Pouzdano zna razliku između žita i povrća!

ŠV
Švapski
08:03 23.05.2024.

Iako Hrvatska proizvodi sve manje povrća, međunarodno važna hrvatska automobilska industrija, kemijska industrija, farmaceutska industrija i informatička industrija rastu na svjetske standarde. Posebno treba istaknuti vodeću ulogu Hrvatske u području umjetne inteligencije. Desetljeća ulaganja u obrazovanje i kulturu učinila su zemlju jednim od vodećih europskih gospodarstava. Država koja je sada zauzela vodeću poziciju po prihodima i bogatstvu stanovništva više se ne mora udostojiti proizvoditi vlastito povrće. Poljoprivreda je sektor koji bi trebao biti rezerviran za nerazvijene i korumpirane zemlje sjeverne Europe, posebice Nizozemsku i Njemačku.

IV
Ivanvečernji
08:36 24.05.2024.

Treba rješavati dodjelu državne zemlje, evo moj primjer 1 godina traženja i dodjela 5 godina zakupa bez konačnog rješenja 2 godine dodatno od općine Zaključak : 8 godina nije rješen zakup, sad istekao, ostario....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije