Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac monstrum

Za piće i cigarete godinama podvodio tri kćeri susjedu

policija (1)
Davor Javorović/PIXSELL
29.09.2013.
u 10:00

Ostale bez skrbi: 
Majka je u potrazi za alkoholom lutala selom i nije se brinula za kćeri.

Trinaest godina pakla proživjele su tri sestre koje je monstruozni otac za alkohol, cigarete i novac godinama podvodio susjedu koji ih je seksualno zlostavljao, a jednom je i sam silovao svoju kćer sa susjedom. Majka je sve znala, ali sve za što je marila bilo je kako nabaviti alkohol i nije ju bilo briga što se događa s njezinim kćerima iako su joj u više navrata pokušale reći što proživljavaju.

Jednu su kćer, koja tada nije navršila ni 15 godina, zajedno silovali susjed i otac, i to prema prethodnom dogovoru. Ona je nakon toga plakala i krvarila, ali oni su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo. Dva tjedna poslije susjed ju je opet silovao u njihovoj kući, nakon čega je s ocem mirno razgovarao u kuhinji.

Štitila roditelje monstrume

Nesretna djevojka danas ima 20 godina i ona je bila ta koja je odlučila prije nekoliko mjeseci sve prijaviti policiji jer nije više mogla gledati u kakvim uvjetima živi njezina najmlađa sestra, danas 13-godišnjakinja. Ona i starija sestra od kuće su pobjegle odmah po završetku osnovne škole.

Posebno je zabrinjavajuće i to što su mnogi mještani znali ili barem pretpostavljali što se događa, no nikada nitko nije ništa prijavio policiji ni Centru za socijalnu skrb. Da nije bilo čelične volje 20-godišnjakinje da spasi mlađu sestru od muka kroz koje je i sama godinama prolazila, nitko ne bi doznao za strahote. Za najmlađu sestru pakao je počeo kada je imala samo devet godina. Otac ju je tada, kao i njezine starije sestre prije nje, poslao k susjedu koji ju je silovao, a zlostavljanje se nastavilo iduće četiri godine.

Nesretna djevojčica nikome nije govorila što joj se događa, ali krik upomoć bilo je njezino sve problematičnije ponašanje. Počela je krasti, no budući da se radilo o djetetu, postupak nije bio vođen. U priču se tada uključio Centar za socijalnu skrb koji je počeo provoditi nadzor nad obitelji. Prije oko godinu dana djelatnici Centra prvi su put ušli u obitelj. U to vrijeme starije sestre već su pobjegle od kuće i najmlađa je djevojčica bila sama s roditeljima.

U Centru kažu da u razgovorima s djevojčicom nije bilo nikakvih naznaka o tome što se tamo događa te da je djevojčica čak i štitila roditelje zlostavljače. Za majku je rekla da kuha i slično, što nije bilo ni blizu istini. Monstruozni roditelji kćeri su prisiljavali da rade teške fizičke poslove u njihovoj kući, ali i u kući susjeda monstruma. Otac je bio agresivan. Tukao ih je i uvijek bio vrlo grub pa mu se nijedna nikada nije usudila suprotstaviti. Majka je bila gotovo svaki dan pijana i potpuno je zanemarivala svoje roditeljske dužnosti. U potrazi za alkoholom lutala je selom. Doznala je to policija od jedne od sestara, zbog čega majka s monstruoznim ocem i susjedom u zatvoru sada čeka pravomoćnost optužnice koja je protiv njih podnesena. Slučajem su zgroženi i šokirani u Centru za socijalnu skrb.

– U nadzoru se obitelj ponašala kako se od nje očekuje i bilo je teško pretpostaviti kakva se strašna drama odvija u pozadini. Ono što zabrinjava jest dugogodišnja šutnja i ignoriranje susjeda koji su ili znali ili pretpostavljali što se događa. Da je Centar imao ikakvu, pa i anonimnu dojavu da su djevojčice danima zaključene u susjedovoj kući ili da sumnjaju na nešto, i mi bismo se mogli drugačije postaviti i prije zaštitili djevojčice – kazali su nam u Centru.

"Prodaješ ih za čašu vina"

A što se događalo nesretnim djevojčicama u mjestu su, kako smo doznali, znali gotovo svi. Susjedi su vidjeli da su djevojke znale i po nekoliko dana provesti zaključane u susjedovoj kući i da su bile u jako lošem stanju. Neki su čak i prigovarali ocu što kćeri prodaje za čašu vina, ali nitko više od toga nije napravio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije