Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE PODATKE O UBOJICI

Vučić se ispričao Njemačkoj zbog lažnih tvrdnji ministra: 'U svoje ime tražim da prihvate ispriku'

Beograd: Vučić i Brnabić održali su konferenciju za novinare u Palači Srbije
Foto: Milos Tesic
1/3
23.08.2023.
u 16:26

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da pripadnici njemačke tajne službe prikrivaju ubojicu jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ispričao se u srijedu Njemačkoj zbog tvrdnji ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića da pripadnici njemačke tajne službe prikrivaju ubojicu jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića. Oliver Ivanović, nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova i vođa Građanske inicijative Sloboda-demokracija pravda, ubijen je 16. siječnja 2018. godine u atentatu u sjevernom, većinski srpskom dijelu Kosovske Mitrovice, a istragu o njegovu ubojstvu pokrenuli su i Beograd i Priština.

Donedavni kosovski ministar pravde Abelard Tahiri tvrdio je da je glavnoosumnjičeni za ubojstvo Milan Radoičić, jedan od čelnika Srpske liste, vodeće političke stranke kosovskih Srba, koja je Ivanovića vidjela kao glavnog oponenta. Aktualni srbijanski ministar unutarnjih poslova, donedavni šef tajne službe (BIA) i nekadašnji ministar obrane Bratislav Gašić prije dva mjeseca u Skupštini Srbije ustvrdio je država zna tko je Ivanovićev ubojica.

VEZANI ČLANCI:

- Točno znamo tko je ubojica i tražili smo od njemačkih službi pod čijom je zaštitom taj čovjek da nam daju podatke - rekao je tada Gašić. Vučić je danas novinarima rekao da su provjerama s pripadnicima njemačke službe u proteklih 20 dana dobili "uvjeravanje i dokaze da ne prikrivaju te podatke". "U svoje ime tražim da prihvate ispriku", rekao je Vučić novinarima u predgrađu Beograda prigodom uručenja ključeva izbjeglicama iz ratnih sukoba '90-ih godina. "Nastavljamo akcije tim povodom i o tom pitanju i nadam se da ćemo doći do konkretnih rezultata!, izjavio je Vučić. 

Smjena ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića jedan je od zahtjeva sudionika građanski prosvjeda "Srbija protiv nasilja", pokrenutih poslije dva masovna ubojstva u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i dva sela nadomak Beograda. Smatra ga se odgovorniim jer MUP nije proveo sigurnosne i pravne postupke i procedure kojima bi se mogao izbjeći masakr u dva sela u okolici beogradske općine Mladenovac gdje je početkom svibnja iz automatskog oružja ubijeno osam osoba, a 14 ranjeno, jer je ubojici ilegalno bila dostupna veću količina različitog oružja i streljiva. Bratislav Gašić se nije oglašavao poslije Vučićeve isprike Njemačkoj. 

VIDEO Srušio ogradu i zid da bi građani mogli prolaziti: Radnici hotela ih zalijevali vodom, otimali kabel...

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:48 23.08.2023.

Kolko put bumo još danas "informisani" o tom fekalusu...? Pa sutra odma nastavak. A o ljudima samo ak se zabunite, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije