Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vrijedi 4 milijuna eura: Vila u kojoj je živjela Jovanka Broz ide na prodaju

Sigurno je nećemo držati dugo zaključanu - rekao je Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu
18. rujna 2018. u 14:46 16 komentara 1819 prikaza
Jovanka Broz
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Vila u Beogradu u kojoj je nekad živjela Jovanka Broz uskoro će biti ponuđena na prodaju ili dana u zakup. Država Srbija, naime, ne može izdvojiti 2,5 milijuna eura za renoviranje vile u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75, pišu Novosti.

Tito u bolničkom krevetu NOVA SERIJA Kreće 'Rat prije rata': Režim je mjesecima tajio Titovo zdravstveno stanje

- Država je, kao vlasnik, slobodna da radi s vilom ono što misli da je najsvrsishodnije. Sigurno je nećemo držati dugo zaključanu - rekao je Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu. Kaže da postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Bivši dom nekadašnje prve dame SFRJ bio je zaključan od njezine smrti 2013. do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak. Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju, a procjene su da zdanje vrijedi oko 4 milijuna eura. Međutim, cijenu bi mogli srušiti trošni zidovi, vlaga...

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • Avatar Manolique
  Manolique:

  Ima jedna vila na sjeveru Zagreba i baš se dobro održava. Svaki političar obećava da će je otvoriti za javnost ali kad jednom uđu u nju zaljubi se u ukus komunističkih vođa. Ne da se iz nje ni Kolinda vanka.

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Njezino a ni jednu jedinu ciglu ugradila u nju nije, pa kako onda njezino ili državno ako je oteto, dajte malo levičari objasnite taj fenomen vaših vila i stanova po centru.

 • Avatar Mica Trofrtaljka
  Mica Trofrtaljka:

  Kažu da je mogla smazat cjelog odojka a neki dan čitamo kako je o svemu odlučivala jer si Tito ni šlic nije mogao sam zatvoriti... prije toga opet čitamo kako je JBT bio psihički bolesnik i sav je drhtao sakrivši ... prikaži još!i se u mišju rupu prilikom desanta na Drvar.. dajte jednom istinu o tom Rusu ili šta već sve bio samo ne Zagorac