Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽALI OPĆU SJEDNICU

Vrhovni sud o kandidatima za predsjednika: Nitko nije dobio pozitivno mišljenje

Vrhovni sud
Zeljko Lukunic/PIXSELL
18.05.2021.
u 14:23

Kandidatkinja, prof. dr. sc. Zlata Đurđević dobila je jedan glas, a ostalih četvero kandidata nije dobilo ni jedan glas

Vrhovni sud održao je opću sjednicu o kandidatima za predsjednika suda. Nitko od pet kandidata nije dobio pozitivno mišljenje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Opća sjednica dala mišljenje o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske

Opća sjednica Vrhovnoga suda Republike Hrvatske u povodu dostavljenih kandidatura za izbor predsjednika Vrhovnoga suda Republike Hrvatske održana je 18. svibnja 2021.

Na sjednici su bila 33 od 35 sudaca.

Na sjednici su razmotreni programi i životopisi kandidata. Potom se pristupilo tajnom glasanju o mišljenju za kandidate.

Opća sjednica nije dala pozitivno mišljenje niti za jednog kandidata.

Kandidati dr. sc. Lana Peto Kujundžić, mag. iur. Snježana Rizvan, dr. sc. Šime Savić i mr. sc. Boris Vuković nisu dobili niti jedan glas. Kandidatkinja prof. dr. sc. Zlata Đurđević dobila je jedan glas."

Komentara 10

SI
siskic
14:53 18.05.2021.

Više znanja profesorica Zlata Đurđević ima od 50% ovdje koji su bili prisutni sudaca, a o moralnim vrijednostima ne treba niti govoriti.

PB
penelope_BB8
15:09 18.05.2021.

Samo neka vidim da mi jos netko brani slobodu govora, zagarantiranu Ustavom Republike Hrvatske, samo neka vidim. Ovo sto ja pisem ima i te kako vaze s temom, posebno u Hrvatskoj gdje je ''pravosudje'' apstraktan pojam, i radi cega je nasa drzava na koljenima.

PA
Pazin
15:12 18.05.2021.

sada ih brine tko je dao taj jedan glas ....cccc....pa nije valjda da ima jedna poštena osoba među njima! Samo da ga nađu : )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije