Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživajte na suncu

Vratile se vrućine, nema upozorenja za Hrvatsku: No, uskoro stiže promjena vremena

Spas od velikih vrućina primoštenci i njihovi gosti potražili su uz more
Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.07.2023.
u 07:11

U subotu na kopnu pretežno sunčano i još malo toplije, a poslijepodne je poneki pljusak moguć uglavnom u gorju

Kako je DHMZ objavio očekuje nas dva sunčana i topla dana. Zasad nema upozorenja za Hrvatsku. Danas će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne u gorju i u unutrašnjosti Istre uz jači razvoj oblaka lokalno može biti ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 26 do 31 °C.

VEZANI ČLANCI:

U subotu će prevladavati sunčano i vruće. Poslijepodne u gorju i unutrašnjosti Istre uz lokalno jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana i umjeren jugozapadni. Najniža temperatura zraka većinom od 13 do 17, na Jadranu između 18 i 22, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.

DHMZ je objavio temperature mora u 8 sati. U Crikvenici je izmjereno 24.8, a u Dubrovniku 25.8. Komiža, Hvar, Split, Rovinj, Malinska, Mali Lošinj mjere 26, Pula 27, Mljet - Veliko jezero 28.2, Mljet-Malo jezero 28.6.

U petak i subotu obilje sunčanog vremena i mnogima ugodne topline za sredinu ljeta, ali još će jutro u petak biti svježe. Od nedjelje promjenjivije, uz lokalne pljuskove s grmljavinom u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ...

"U subotu na kopnu pretežno sunčano i još malo toplije, a poslijepodne je poneki pljusak moguć uglavnom u gorju. U nedjelju raste vjerojatnost za pljuskove, ponegdje i izraženije. U ponedjeljak sunčanije, ali ne posve stabilno, a poslijepodnevni pljuskovi mogući su ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. U Dalmaciji sunčano i vruće, a lokalni pljuskovi mogući su osobito na sjevernom dijelu Jadrana u nedjelju. Nakon umjerenog jugozapadnog vjetra u ponedjeljak će zapuhati bura, podno Velebita i jaka.", prognoza je koju je za HRT pripremila Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Komentara 2

PO
posluzitelj
08:01 28.07.2023.

Stize promjena vremena? Bas cudno?!

NN
novo nenormalni
07:47 28.07.2023.

opet klimatska promjena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije