Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijete istrčalo na cestu

Vozač priveden nakon naleta na dijete na Brijunima: Vozio je neprilagođenom brzinom

Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice
Marin Tironi/PIXSELL
26.07.2023.
u 01:01

Istraga je utvrdila da je djelatnik NP-a Brijuni vozio neprilagođenom brzinom u trenutku tragedije, kada je dvogodišnji dječak istrčao na cestu

Djelatnik (51) Nacionalnog parka Brijuni koji je u nedjelju navečer, upravljajući vozilom po parku kao nadzornik, naletio na dvogodišnje dijete koje je od posljedica nesreće preminulo, u utorak ujutro priveden je u pritvorsku jedinicu istarske policije pod sumnjom da je prebrzo vozio u trenutku tragedije. Inače, na području NP-a mogu voziti samo vozila parka, brzinom ne većom od 30 km na sat.

"Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. Utvrđeno je da je 23. srpnja oko 19.30 sati na otočju Brijuni izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradalo dijete, a teško ozlijeđena 36-godišnja poljska državljanka. Upravljao je automobilom pulskih registracijskih oznaka kolnikom Velikog Brijuna prema crkvici sv. Germana te je zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u 36-godišnju poljsku državljanku i dijete. Poljskoj državljanki i djetetu pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju. Idućeg dana u jutarnjim satima policija je zaprimila obavijest iz bolnice da je dijete preminulo", naveli su iz PU istarske.

VEZANI ČLANCI 

Tijelo djeteta prevezeno je na Odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će po nalogu nadležnog državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija. Majka je pokušala spriječiti nesreću i uhvatiti dijete koje joj se, po riječima svjedoka, istrgnulo iz ruku i potrčalo prema cesti, no nije uspjela. IZ NP-a Brijuni izrazili su najdublju sućut roditeljima djeteta i ponudili im pomoć.

'Žao im je zbog tragedije i zbog kolege koji je i sam svojedobno izgubio dijete u prometnoj nesreći. Najdublju sućut obitelji iz Poljske zbog gubitka djeteta te trudnici iz Pule koja je doživjela prometnu nesreću zbog koje je morala biti ranije porođena, no dijete, nažalost, nije preživjelo', uputio je i Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, naglasivši da su tragedije u kojima stradaju djeca posebno stresne za sve.

VIDEO Požar u župi dubrovačkoj

Komentara 1

ST
Startrack
17:55 26.07.2023.

Izgubio i svoje djete u prometnoj nesreci. Pretpostavljam daje i tada brzo vozio a njegovo djete bilo sa njim u autu. A sad ubio i tudje djete. I jasam svojevremeno vozio extremno brzo cak i osvajao nagrade na natjecanjima. IstoIsto su bile ulicne trke i nismo trazili dozvolu od bilo koga. To se zvalo "Sega Relly gt" i masine su bile u video arkadama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije