Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPA RESNIK

Vjernici župniku darovali automobil i poručili: 'Ovaj auto nije nikakav luksuz već samo izraz naše ljubavi'

Marijan Piskač
Foto: Facebook
04.05.2020.
u 15:34

Svoj je stari automobil vlč. Piskač odlučio darovati pastoralnom suradniku koji nema automobil

Župa u Resniku s pripadajućim naseljima Struge i Resnički gaj najmanja je zagrebačka župa, a okuplja nešto više od dvije tisuće vjernika. Oni su vezani za svoju župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i za župnika vlč. Marijana Piskača koji je tu od 2009. godine. 

Vlč. Piskač je u vrijeme epidemije koronavirusa pronalazio načine kako ostati blizak s vjernicima - obilazio je župu, nedjeljom s Presvetim blagoslivljao i molio, stavljao župljane pod zagovor Blažene Djevice Marije i slično. Vjernici su mu na ljubav i blizinu uzvratili ljubavlju, ali i konkretnim znakom pažnje – novim automobilom, piše Hrvatska katolička mreža

Nenaviknut na primanje, razmišljao je što će ljudi misliti kada više svećenika u novom automobilu, no vjernici su ga uvjerili kako je to uistinu zaslužio. 

“To je najmanje što smo mogli učiniti za Vas, dragi župniče. Ovaj auto nije nikakav luksuz već samo izraz naše ljubavi prema Vama i Vaše prema nama koju svakodnevno osjećamo. A uvijek će biti onih koji će pogrešno tumačiti. Ne obazirite se, svatko tko Vas i najmanje poznaje, zna kakvi ste i tko ste. Bog Vas blagoslovio, da nam i dalje budete blagoslov”, piše tako jedan od župljana na Facebook stranici župe.

Drugi pak pišu: “Velečasni naš, Vi ste to zaslužili!! Nek’ Vam dugo bude na raspolaganju i nek’ Vas odveze na sve putove, uz Božju pomoć! To je bila sitnica, ali od srca!”

“Svako dobro djelo Bog stostruko nagradi”, jedan je od komentara župljanke.

Još uvijek uzbuđen zbog geste župljana, vlč. Marijan rekao je: “Vrlo sam se iznenadio dok sam se vraćao u srijedu s mise iz Struga. Bilo nas je četvero u autu. Vozio je naš orguljaš. Kad sam ugledao automobile i ljude na dvorištu, protrnuo sam. Mislio sam da se nešto dogodilo, da se urušilo od posljedica potresa…  Iznenađenje je bilo još veće kad sam shvatio da je u pitanju neka veselica, neko iznenađenje, posebno kad su se počeli suputnici smijati. Smijeh, snimanje, klicanje su me sledili, posebno kad sam shvatio što se dogodilo. Dovukli su me do novog automobila. Bilo mi je strašno neugodno. Naime, moja stara Vectra je sasvim dobra. Istina je da nekad treba nešto izmijeniti, nekad se umori i stane, ali za mene je dobra. Kako prihvatiti novi auto u koji su me ugurali da sjednem. Ne znam se u njemu ponašati, kamoli shvatiti sve one komande i mogućnosti. Dali su mi papir s blagoslovnom molitvom i svetu vodu. Blagoslovio sam automobil moleći Boga da mi bude na pomoći".

Dodaje da ga je možda još i više od samog dara dirnulo zajedništvo među vjernicima. Oni su se u dva ili tri dana organizirali i kupili dar. Do tada ih je teško bilo okupiti u nekoj zajedničkoj inicijativi.

U primanju dara pale su i suze ganuća, otkriva za HKM. I njegove i župljana. 

Župnik Piskač želio je nekako uzvratiti na dobrotu vjernika. Pitajući se što će sada sa svojim dosadašnjim vozilom, koje jest staro 23 godine, ali servisirano i u dobrom voznom stanju. Odlučio ga je darovati pastoralnom suradniku koji nema automobil, a često je na raspolaganju župi i župniku za raznu pomoć. I tako se dobro vratilo dobrim.

“Vectra je otišla. Suzama sam je ispratio, ali sam nakon toga prihvatio u srcu Vašu darovanu ljubav i kao da sam izgubio strah jer u ljubavi nema straha. Ovom zgodom želim Vam svima, dragi dobročinitelji, zahvaliti na ovoj gesti dobrote. Ja ću Vam se iz dana u dan zahvaljivati žarčom molitvom pred Gospodinom. A ako me tko pita otkuda ti ovo (automobil, op. a.), reći ću da sam posudio od župljana i svih dragih dobročinitelja. Bog vas blagoslovio, pratila Vas ljubav Majke Božje Jezerinske! I, nemojte se umoriti činiti dobro jer ste to sada pokazali”, poručio je vlč. Piskač.

Komentara 18

Avatar Krile102
Krile102
17:34 04.05.2020.

Lijepo,covjek je vjerojatno zasluzio jer je covjek .I svecenik.

Avatar pop-kosic
pop-kosic
18:37 04.05.2020.

ovaj pop popularniji je od mene

SA
SamoMalo
03:17 05.05.2020.

Covjek je ocito zasluzio ipak ovo nije mala stvar. Neka mu je sa srecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije