Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinska biskupij

Vjernici Jakopovca i Kaštelanca ponovo zaprijetili prosvjedima

'15.01.2011., Varazdin - Biskup Josip Mrzljak primio najsiromasnije obitelji. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
06.04.2011.
u 14:27

Biskup Mrzljak pozvao je predstavnike nezadovoljnih vjernika da prihvate odluku koja je donesena sukladno crkvenim propisima

  U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Varaždinu varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak susreo se s osmoricom članova tzv. inicijativnog odbora za ostanak u župi Varaždinske Toplice. Riječ je o predstavnicima nezadovoljnih vjernika iz sela Jakopovec i Kaštelanec koji ne prihvaćaju biskupovu odluku o izdvajanju sela Jakopovec i Kaštelanec iz župe Varaždinske Toplice i pripojenju župi Jalžabet od 24. studenoga 2010. godine.

Biskup je, priopćeno je iz Varaždinske biskupije,  u jednosatnom razgovoru, na kojem su također sudjelovali generalni vikar mons. Ivan Godina, jalžabetski župnik vlč. Josip Vidović te još neki svećenici koji djeluju u Biskupskom ordinarijatu, još jednom osmorici nezadovoljnih mještana Jakopovca i Kaštelanca objasnio zbog čega je došlo do navedene odluke. Pozvao je predstavnike nezadovoljnih vjernika da prihvate odluku koja je donesena sukladno crkvenim propisima. Potom je istaknuo kako ga u svemu što se događalo posljednjih mjeseci najviše boli to što su nezadovoljni vjernici putem medija u javnost plasirali bezbroj netočnih informacija te također i mnoštvo uvreda koje nisu išle u smjeru rješavanja nastalog problema, nego su se doticale izravno njegove osobe.  Također se osvrnuo na mnogobrojne neistine koje su nezadovoljni vjernici javno izgovarali na prosvjedima i plasirali medijima ili pak isticali u mnogobrojnim pismima upućenim njemu samome.

"Nezadovoljni predstavnici vjernika ponovno su od biskupa zatražili da povuče svoju odluku,  ne navodeći pritom nikakve argumente koji bi ukazivali na to da su tom odlukom povrijeđena neka njihova vjernička prava. Također su istaknuli kako oni nikada neće prihvatiti ovu odluku te su ucjenjivali biskupa da će, ukoliko ne povuče svoju odluku, opet javno prosvjedovati. Biskup je na kraju primijetio kako iz svega toga što oni čine stoji temeljno nepoznavanje Crkve, odnosno nepoznavanje bitnih stvari o ustrojstvu i načinu djelovanja Crkve", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
08:27 07.04.2011.

Ponovo se počeo događati narod na ovim prostorima.Nije mi jasno zakaj su protiv odluke Biskupa, već im le \'\'lakše\'\' prek brega za nekaj obaviti po pitanju vjerskih potreba.Ovo je još jedan od dokaza o prevrtljivosti i primitivizmu naroda ovih prostora. U svemu tome je najbolnije kaj poradi grupe primitivaca i inatljivaca puno vjernika koji se ne slažu s prosvjedima ima zapriječen pristup selskoj crkvi i mora poradi tuđe bedastoće putovati nekoliko kilometara na meše i ostalo obavljati u V. Toplicama. Ko im daje pravo da tim ljudima priječe pristup u kuću Božjega naroda? To jasno govori o kakvom profilu pojedinaca i grupice oko njih je riječ!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije