Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetni karneval

Virus maškaranog ludila zarazio Novljane i njihove goste

Karneval, Novi Vinodolski (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/10
08.07.2012.
u 16:25

Svi željni dobre zabave došli su na svoje - nije im smetala ni visoka temperatura, niti sparina

Samo i dobro se zabaviti bilo je jedino važno na sinoć održanom 20. jubilarnom Ljetnom karnevalu u Novom Vinodolskom. Skupljanje maškara u tom primorskom turističkom mjestu počelo je već za vrućih poslijepodnevnih sati na visokih 38 stupnjeva, da bi dolaskom večeri između 20 i 22 sata središtem Novog Korzom hrvatskih branitelja prošao ludi maškarani mimohod 1.500 dobro raspoloženih članova 53 maškarane skupine. Ni visoka temperatura, niti sparina nije bila ozbiljna zapreka najvažnijoj zadaći - izludirati se što je više moguće.

A za ispunjenje te zadaće bile su zadužene u jednakoj mjeri lokalne maškare i gosti pristigli iz svih okolnih mjesta, najviše iz Rijeke, no i iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Svoje predstavnike na novljanskom jubileju imali su Pleternica, Donji Kraljevac, Karlovac, Ivanić Grad, Donji Miholjac, Kutina, Prepuštovec i Hrvatska Kostajnica. Uobičajeno, pojašanje domaćim snagama stiglo je iz inozemstva, iz Italije i Njemačke, pa je i 20. karneval bio međunarodni.

Unatoč krizi i recesiji, mašta sudionika karnevala ostala je na standardnoj razini, pa je oko 5.000 Novljana i njihovih gostiju što na ljetovanju, a što privučenih dobrom zabavom pristiglih iz obližnjih mjesta imalo u čemu uživati. Zametski zvončari čijim je nastupom efektno završio službeni dio karnevala i ove godine zaustavili su na kratko dah svim promatračima, ali ni svi ispred njih, od kanibala, vještica i praljudi, preko zmajeva, pauka, komaraca i istjerivača duhova, do mornara, vrućih plesača, harlekina, Kleoptare i Egipćana ... nisu zaostajali u dokazivanju kako nema zabave do one pod zaštitom maske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije