Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Šok u Zagrebu: Najdulja europska zmija mu se ušuljala u kuhinju pa ga napala

Otkrili su kako se radi o zmiji bjelici ili Eskulapovoj zmiji. Neotrovna je, a pošto može narasti i do dva metra dužine, pripada joj počasni naziv najveće europske zmije.
16. srpnja 2020. u 17:03 37 komentara 137542 prikaza
Foto: Azil Dumovec

Ušao sam u srijedu uvečer do kuhinje kako bi si oprao voće u sudoperu. Primijetio sam na tlu kraj elementa kako nešto viri. Mislio sam da je komad neke gume i kad sam ju probao dići, ona je odgmizala ispod elemenata.

Ispričao je to za 24sata Zagrepčanin imena Dario koji je u srijedu oko 21 sat imao avanturu s tada još nepoznatom zmijom. Zavukla se ispod kuhinjskih ormarića i odbila sama izaći. U kuću na Medvedskom bregu u Markuševcu ugmizala je najvjerojatnije preko zida i balkonskih vrata koja su bila ostavljena na kant. 

- Istrčao sam iz kuhinje i nazvao ženu koja mi je rekla da zovem 112. Iz tog centra su me spojili s hvatačem iz Azila Dumovec koji je došao uloviti je - rekao je Dario koji se nerado prisjeća avanture. Naime, ne voli zmije vidjeti niti na televizoru te kod njega izazivaju nelagodu. Prisjela mu je večera te je morao rastaviti više od pola kuhinje ne bi li izvukli nepozvanu gošću.

Huawei PROMO Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade

- Hvatanje je trajalo oko 40 minuta. Nisam to želio niti gledati pa zato nisam ništa ni snimao. Pokušao ju je čovjek izvući no ona se nije dala i napadala u samoobrani. Na kraju je odgmizala iza gradbene perilice posuđa i popela se uz nju. Hvatač ju je na kraju našao na njezinom vrhu, bilo je mjesta pa se zato ondje pokušala skriti - ispričao je Dario.

Otkrili su kako se radi o zmiji bjelici ili Eskulapovoj zmiji. Neotrovna je, a pošto može narasti i do dva metra dužine, pripada joj počasni naziv najveće europske zmije.

Tijekom četvrtka, kako su napisali u Dumovcu, pustili su mladu bjelicu na slobodu. I dalje je bila neprijateljski raspoložena.

- Žena, kćer i pas su otišli na more i ostavili ribice i mene na milost i nemilost zmiji. Njima je to bilo smiješno, pogotovo kćeri koja voli zmije. U okolici ima dosta zmija jer ljudi sve manje održavaju svoje okućnice i to njima paše. Jedna veća bila nam je prije nekoliko mjeseci ispred ulaznih vrata no nije ušla u kuću - rekao je Dario. 

Dodao je kako neće napraviti istu grešku te sada sve otvore na kući zatvara prije odlaska. Hermetički.

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • Maiden:

    Nazvao ženu i ona mu rekla da zove 112... o j...m ti muškarca!

  • Gospodin_Xd:

    Bjelica nije najveća europska zmija, Četveroprugi kravosas je

  • lector2corrector:

    ima li razlike između duljine i dužine, dragi tekstoklepci.