Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA MLADIM SVEĆENICIMA

VIDEO Sjećanje na fra Smiljana Kožula: 'Ozdravljajte bolesne i oslobađajte opsjednute, jer je to Isus zapovjedio!'

Foto: Nikola Perković
1/6
28.02.2024.
u 16:12

Popularni hrvatski karizmatik i egzorcist Fra Smiljan Kožul preminuo je prošle godine, danas bi mu bio 82. rođendan.

Da je danas među nama, jedan od naših najomiljenijih karizmatika fra Smiljan Kožul slavio bi 82. rođendan. U njegovo ime svojevrsnu čestitku mladim svećenicima priredila je molitvena zajednica Ruah Adonai, koju je on osnovao i koja održava sjećanje na ovog legendarnog franjevca. Večernji list dobio je ekskluzivnu snimku na kojoj se fra Smiljan Dragan Kožul obraća mladim svećenicima i usmjerava ih da budu otvoreni prema brojnim pokretima u Crkvi, koji su nastali nakon Drugog vatikanskog koncila.

„To su  karizmatski pokret, kursiljo, neokatekumeni, itd. Ako postoje te zajednice u župi, onda župa jako oživi“, kazao je fra Smiljan.

„Dragi mladi svećenici, želio bih da shvatite da je sve što se dogodilo u Crkvi djelo Duha Svetoga. Prema tome, nakon Drugog vatikanskog sabora toliko se vapilo Duhu Svetome da dođe do obnove i Duh Sveti pokrenuo je karizmatsku zajednicu i danas ima više od 130 milijuna katolika koji slijede tu obnovu“, poručio je fra Smiljan mladim svećenicima, dodajući kako trebaju zapamtiti da je važna i služba oslobađanja.

VEZANI ČLANCI: 

„Četiri su temeljne zadaće koje je Isus zapovjedio svojim učenicima: naviještati Radosnu vijest koji povjeruju, dijeliti svete sakramente onima koji su bolesni i liječiti ih, a one koje napadne zli duh oslobađati. U Papinoj, Rimskoj biskupiji, jer je on biskup Rima, svaki dekanat ima egzorcista. Glavni ured je u Lateranu i ondje je kardinal koji je generalni vikar Rimske biskupije i koji se isključivo bavi molitvama za oslobađanje, tj. egzorcizmom“, riječi su fra Smiljana kojih se prisjećamo na njegov 82. rođendan.

VIDEO: Ljubav procvala u oporavilištu trajat će do kraja njihova života: Labuđi par pušten natrag u prirodu

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije