Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO IZ LEEDSA

VIDEO Rekli su mu da nikad više neće hodati, on ih iznenadio 'moonwalk' plesom

Screenshot
10.03.2021.
u 10:51

Marlon Laight (29) iz Velike Britanije teško je nastradao u prometnoj nesreći, liječnici su mislili da neće preživjeti, a šanse da će prohodati bile su skoro pa jednake nuli.

Marlon Laight (29) je tijekom vožnje skinuo pojas da bi posegnuo za električnom cigaretom zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u autobusnu stanicu nakon što je skrenuo u suprotni smjer.

U sudaru je zadobio traumatsku ozljegu mozga i dva napukla rebra te je hitno prevezen u bolnicu gdje je u travnju 2018. godine stavljen u induciranu komu, prenosi Yorkshire Evening Post. 

Bolničari nisu imali pozitivne vijesti za njegovu majku te su je obavijestili da će vjerojatno isključiti aparat za održavanje na životu jer nije pokazivao nikakve znakove života. 

Već sutra Marlon je počeo pomicati prste, a osam tjedana nakon nesreće se probudio iz kome. Liječnici su mu morali ukloniti dio lubanje zbog otekline na mozgu pa je bez pune ljubanje bio osam  mjeseci te je bio vezan za invalidska kolica. Skoro godinu dana je ležao na leđima. 

Morao je sve ponovno naučiti 

Liječnici su predviđali da neće moći hodati, ali nakon tri godine intezivne rehabilitacije i fizoterapije u Leedsu Marlon hoda trči pa čak i izvodi popularni moonwalk ples.

"Sljedeći cilj mi je plesati kao John Travolta. Jedva čekam da se pubovi otvore kako bi ispucao plesne pokrete", kaže Marlon koji se i sam nada postati fizioterapeut ili osobni trener. Za sebe kaže da je postao prava fitness "zvijer" i da se puno bolje hrani. 

Marlon je nakon godinu i nekoliko mjeseci već potpuno sam hodao, a pri prvim koracima plakao je od sreće. "Nikad nije odustao, čak ni kada su liječnici rekli da neće preživjeti, a on sada živi samostalno"

"Želim pomoći drugim ljudima s ozljedama mozda na način na koji su meni pomogli" kaže Marlon pa se nada da će ubrzo moći upisati fakultet.

"Uzimao sam život zdravo za gotovo, ova nesreće mi je pokazala koliko je on zapravo dragocjen", objasnio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije