Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO NAJAVLJENO NEVRIJEME

VIDEO Prolom oblaka u Hrvatskom Zagorju: U Zaboku u tren nastala velika poplava, ulice pod vodom

Nevrijeme u Zaboku
Facebook grupa Zabok
28.05.2024.
u 15:27

Iako je dan započeo lijepo i sunčano, već prije podneva nad Zagorje su se nadvili kišni oblaci iz kojih je pala obilna kiša. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gdje je cijela Kolodvorska ulica pod vodom.

Područje Hrvatskog Zagorja je u utorak rano poslijepodne pogodilo snažno nevrijeme. Prema najavama, vrijeme je danas vrlo nestabilno, a iako je dan započeo lijepo i sunčano, već prije podneva nad Zagorje su se nadvili kišni oblaci iz kojih je pala obilna kiša. 

Posebno je jako padalo na području Zaboka, gdje je cijela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje International. Snimka snažnog nevremena objavljena je u Facebook grupi "Zabok". "Nevrijeme i poplava u Zaboku", kratko stoji u opisu snimke gdje se mogu vidjeti ulice Zaboka pod vodom.

Podsjetimo, nad sjevernom Hrvatskom, uključujući okolicu Zagreba te područja Karlovca i Gospića, nadvili su se iza podneva veliki oblaci. Nevrijeme koje dolazi stanovnici ovih regija mogu pratiti putem stranice rain-alarm. Nestabilno vrijeme prognozirao je ranije i Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), koji je najavio da će u drugom dijelu utorka, ponajprije u unutrašnjosti, mjestimično biti kiše te pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijima. 

Vjetar će biti slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, mjestimice prolazno i jak. Na Jadranu jugozapadni i zapadni vjetar, navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

VEZANI ČLANCI:

Zbog grmljavinskog nevremena za nekoliko regija – osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku – upaljen je žuti alarm. U karlovačkoj i zagrebačkoj regiji moguća je i tuča, kao i prolazno pojačan vjetar. Iz DHMZ-a stanovnike te regije upozoravaju i na moguće bujične i urbane poplave. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju DHMZ-a

Što se tiče ostatka Hrvatske, žuti je alarm zbog mjestimice pojačane bure upaljen i za područje Velebitskog kanala i Kvarnera i Kvarnerića. "Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuju se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", upozorava DHMZ.

GALERIJA Hrvatska vojska slavi svoj dan: Na svečano obilježavanje dolazi cijeli državni vrh

Nevrijeme u Zaboku
1/76

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije