Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOGAN

VIDEO Pogledajte kako je Maras odgovorio Plenkoviću kada ga je pogrešno nazvao

Sjednica Sabora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
24.04.2019.
u 13:00

U Saboru se danas održava aktualno poslijepodne. Članovi Vlade odgovaraju na pitanja zastupnika

Saborsko aktualno prijepodne u srijedu, u jeku predizborne kampanje za Europski parlament, nije prošlo bez međustranačkih podbadanja tijekom kojih je došlo čak i do iskrivljavanja imena kandidata pa se tako tijekom postavljanja pitanja zastupnika članovima Vlade moglo čuti i za ''Karla Rasslera'' i ''Gordana Merasa''.

Zaiskrilo između Gordana Marasa i premijera Plenkovića

SDP-ov Gordan Maras, postavljajući pitanje, kritizirao je izjavu prvog na HDZ-ovoj listi „Karla Rasslera da je Slavonija procvjetala“ na što mu je predsjednik Vlade Andrej Plenković uzvratio oslovljavajući ga više puta „zastupnikom Merasom“.

„Maras, my name is Maras, Gordan Maras“, odgovorio je taj SDP-ovac premijeru, u skladu s ''jamesbondovskom kampanjom'' koju vodi.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Marasu je poručio: „Kada potežete oružje, budite svjesni da ćete dobiti natrag, nemojte biti tužni“, a Plenković je ustvrdio da „kolega Meras očito nije upoznat s radom kolege Resslera pa mu zato ne zna ime“.

Maras žustro napao vladajuće

U raspravu se upleo i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk koji je kazao da je „upozorio Marasa da pogrešno izgovara Resslerovo ime i da je u njegovim očima vidio iskreno čuđenje jer je riječ o neeksponiranoj osobi pa mu ne zna ime.“

Premijer ignorirao Marasovo pitanje

Osim tog kratkog podizanja tona SDP-ovca, jedino su Miro Bulj i Bruna Esih podizali tonove. Zastupnica Neovisnih Esih kritizirala je vladajuće da ne štite granice od izbjeglica.

Premijer je odgovorio da je politika prema migrantima takva da se temelji na suradnji i rekao je da se na hrvatskoj granici nalazi oko šest i pol tisuća policajaca.

Bruna Esih kritizirala Vladu da ne štiti granicu

Još jedan kandidat na europskim izborima, Mostov Miro Bulj premijera je pitao kakav je protokol o mlijeku potpisan nedavno s Kinezima i kako će Hrvatska izvoziti mlijeko u Kinu kada proizvodnjom ne zadovoljava ni 50 posto domaćih potreba, posebno se osvrnuvši na sinjsku mljekaru. 

Podijelivši nekoliko boca mlijeka premijeru i ministrima, Bulj je kazao da "nema sinjske mljekare, ona služi samo da se provozi srpsko mlijeko. – Sinjska mlekara je fiktivna, to je otvorio neki kriminalac u Srbiji.

Plenković je odgovorio kako mu je drago da je pohvalio sadržajan posjet kineskog izaslanstva te se pohvalio i drugim postignućima svoje Vlade, ostavivši Bulja bez konkretnog odgovora.

Bulj darovao mlijeko Vladi

Ključne riječi

Komentara 70

BK
Branimir Krešimir
12:54 24.04.2019.

Maras u životu ništa nije radio,a kad je bio ministar stanje je bilo katastrofalno.Nisam za HDZ,ali kad bi SDP vodio državu,to bi bilo propast Hrvatske.

ST
stefj
12:06 24.04.2019.

I evo, ovo novinari prenose, od svih stvari u saboru. I onda se netko čudi što ljudi bježe iz Hrvatske i nemaju povjerenja u političare. Maras napravi cirkus i onda ga svi novinari prate... Da je bar nešto pametno rekao, jednu pametnu tvrdnju...

Avatar javorko
javorko
12:33 24.04.2019.

smijesno ..maras misli da je strasno politicki kreativan jer izgovori 50 000 glupoca sve na razinii rasprave u razredu srednje skole..i ti i takvi ko ti bi vladali drzavom boze sacuvaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije