Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVENA PREVARANTICA

VIDEO Dobila je 380 tisuća kuna invalidnine, no zbog ove snimke mogla bi u zatvor

25.02.2019.
u 13:50

Iako je tvrdila da se može kretati samo uz pomoć štaka jer joj hodanje prouzročuje veliku bol, a noge otkazuju bez upozorenja, sportom se bavila i do četiri puta tjedno

Rebecca Peach (49) uhvaćena je u prijevari nakon što ju je kamera snimila kako se bavi sportom iako je više od šest godina primala invalidninu zbog koje je tvrdila da nije sposobna za rad.

Žena je od poreznih obveznika dobila ukupno 44 500 funti, odnosno oko 380 tisuća kuna. Prijevaru su otkrili prikriveni istražitelji, a Rebecca je sada suočena i sa zatvorskom kaznom. 

Iako je tvrdila da se može kretati samo uz pomoć štaka jer joj hodanje prouzročuje veliku bol, a noge otkazuju bez upozorenja, sportom se bavila i do četiri puta tjedno te je sudjelovala u ligama diljem Wolverhamptona i Južnog Staffordshirea.

– Samo je mali dio korisnika invalidnine nepošten, no slučajevi poput ovog pokazuju da su ulovljeni oni koji varaju sustav i otimaju novac poreznih obveznika od onih kojima je potreban – rekao je na sudu Jame Burbridge i dodao kako su odlučni uloviti varalice provođenjem nadzora i surađujući s lokalnim vijećem, javlja Metro.

Rebecci će kazna biti izrečena u travnju. 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar lajavopseto
lajavopseto
15:22 25.02.2019.

Toga kod nas nema ni u tragovima.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:13 25.02.2019.

A onaj naš bivši ministar kaj je bil invalid i haklal nogomet, bil pukovnik iako nikomu ni zapovijedal....?

LJ
ljutko
17:04 25.02.2019.

Pa i mi imamo toga, evo onog Ercega, kad ide na televiziju dođe sa šakama, a kad ide na planinarenje bez njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije