Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Šaptač vukovima"

VIDEO Bivši padobranac već 40 godina živi i jede s vukovima

Lisandro Lopez
Foto: AFP
1/2
28.01.2013.
u 22:01

Tijekom vremena Freund je postao "vođa" čopora pa se svi vukovi u njegovom društvu ponašaju zaigrano i poslušno. Čopor čine vukovi iz različitih dijelova svijeta: Europe, Sibira, Kanade, Arktika i Mongolije

Bivši vojni padobranac, 79- godišnji Werner Freund,proteklih 40 godina živi s 29 vukova na svojem posjedu u Merzigu u Njemačkoj, prenosi Daily Mail.

Tijekom vremena Freund je postao "vođa" čopora pa se svi vukovi u njegovom društvu ponašaju zaigrano i poslušno. Čopor čine vukovi iz različitih dijelova svijeta: Europe, Sibira, Kanade, Arktika i Mongolije, pri čemu se od ostalih najviše razlikuju bijeli arktički vukovi.

U vrijeme hranjenja Werner mora uvijek jesti prvi i ne smije pritom gladnim vukovima dozvoliti da dođu blizu kako bi i dalje imao poštovanje čopora. Iz tog ga razloga oni ne napadaju već mu ližu lice i prilično su zaigrani kad ne jedu.

Wernerovo se utočište za vukove prostire na više od 100.000 četvornih metara, a otkad ga je 1972. godine otvorio, u njemu je othranio više od 70 životinja. Vukovi k njemu dolaze kao mladunci iz zooloških vrtova i parkova.

  >>'S jednim vukom sam se borila, a dva su vrebala sa strane!'

Komentara 3

DE
dejure
22:36 28.01.2013.

Baš su slatki vučine ...

JA
jamanuša
22:44 28.01.2013.

padobranac lako ti je sa vukovima premda ih ima 29 hajde ustroji one na dvije noge kojim su nosom povirili u politiku ili poduzetništvo

Avatar madcap
madcap
23:01 28.01.2013.

Svaka mu čast. Iskreno mu zavidnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije