Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas u Manili

VIDEO Vatra progutala povijesnu zgradu: Vatrogasci se sedam sati borili sa stihijom

Massive fire hits Manila Central Post Office building, in Manila
Foto: BUREAU OF FIRE PROTECTION NCR/RE
1/6
22.05.2023.
u 10:58

Zgrada pošte nalazi se unutar povijesnog starog grada Manile u blizini drugih turističkih znamenitosti duž rijeke Pasig koja teče kroz glavni grad

U povijesnoj zgradi središnje pošte u Manili, glavnom gradu Filipina, kasno u nedjelju izbio je veliki požar s kojim su se vatrogasci borili više od sedam sat prije nego je konačno stavljen pod kontrolu. Požar je buknuo oko 23:45 po lokalnom vremenu a situacija je podignuta na najvišu razinu uzbune oko šest sati, a požar ugašen sat vremena kasnije.

Direktor Ureda za zaštitu od požara Nauhm B. Tarroza rekao je u ponedjeljak da je unutarnja drvena konstrukcija zgrade izgorjela od podruma do trećeg kata. "To je vrlo tužno jer je ovo tako važan dio naše povijesti", kazao je Tarroza, dodajući da su papiri, knjige i pošta možda potpirili vatru. Rekao je da će biti pokrenuta istraga o požaru, a istražitelji nisu isključili mogućnost električnog kvara ili podmetanja požara, prenosi CNN.

Zgrada pošte nalazi se unutar povijesnog starog grada Manile u blizini drugih turističkih znamenitosti duž rijeke Pasig koja teče kroz glavni grad. Sagrađena je 1926. godine, a dizajnirali su ju filipinski arhitekti Juan M. Arellano i Tomás Mapúa. Teško je oštećena tijekom Drugog svjetskog rata, ali je ponovno izgrađena 1946. godine, pri čemu je sačuvan veći dio izvornog zdanja.

POVEZANI ČLANCI:

U zgradi se trenutno nalazi Philippine Postal Corporation, državna poštanska služba koja rukuje svime, od obične pošte, paketa do posebnih kolekcija poštanskih markica. Mark Laurente, načelnik stožera glavnog ravnatelja pošte, rekao je da su nacionalne osobne iskaznice pošteđene požara jer su pohranjene u drugom gradu.

GALERIJA: Požar u Manili

Massive fire hits Manila Central Post Office building, in Manila
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije