Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje od ponedjeljka

Veliki kibernetički napad na turske servere; Binali Yildirim: Situacija je zabrinjavajuća

Surfanje na laptopu
Foto: Hina
25.12.2015.
u 10:45

Neki turski mediji misle da bi napad mogao dolaziti iz Rusije, s obzirom da Moskva i Ankara prolaze kroz tešku diplomatsku krizu otkad je srušen ruski zrakoplov kod granice s Turskom.

Turski internetski serveri doživljavaju od ponedjeljka veliki kibernetički napad koji je znatno usporio bankarske usluge, otkrio je izvor bliski turskoj vladi.

Nevladina organizacija Nic.tr, zadužena za upravljenje adresama internet stranica koje koriste ime domene ".tr" a uključuje ministarstva, vojsku, banke i brojne komercijalne stranice, priopćila je na svojoj internet stranici da ofenziva proizlazi iz "organiziranih izvora" izvan Turske.

Ministar prometa i komunikacija Binali Yildirim kojega citiraju novine, spomenuo je "zabrinjavajuću" situaciju i zatražio da se pojačaju mjere sigurnosti koje su se, po njemu, pokazale "nedovoljnima".

Neki turski mediji misle da bi napad mogao dolaziti iz Rusije, s obzirom da Moskva i Ankara prolaze kroz tešku diplomatsku krizu otkad je srušen ruski zrakoplov na sirijskoj granici 24. studenoga.

Po turskom tisku, skupina za informatičko piratstvo Anonymous  pokrenula je rat protiv Turske i najavila da će nastaviti izvoditi napade na informatičke sustave zbog "turske podrške skupini Islamska država". 

>>Turska: U pucnjavi u Istanbulu ubijene dvije 'teroristkinje'

>>Turski veleposlanik u Hrvatskoj: Turska i EU trebaju jedna drugu

Ključne riječi

Komentara 2

FO
ForeignLegion1987
11:48 25.12.2015.

Veliki kibernetički napad ??? ispravak autoru ovog clanka ne kaze se ,,,,kibernisticki ,,,nego ,,,,cibernisticki,,,,osim toga,,,,cemu cudjenje,,,anonymousi su objavili rat samozvanoj islamistickoj drzavi,,,,tu pripadaju ,,,,,svi,,,,koji ih podrzavaju...tu pripada i turska,,,koja im uveliko pomaze,,,stoga nema cudjenja i napadi ce se nastaviti dok god postoji,,,ta samozvana islamisticka drzava...nastavak,,,autoru sljedeci puta kada pise neki clanak neka se pravilno izrazava ako nezna kako se kaze neka potrazi na google,,, jer ,,,kiberlisticki,,,ne znaci nista

Avatar zong
zong
12:10 25.12.2015.

Znači Ruski bombarder je srušio Turski zrakoplov?! Jel netko od vas čita to što piše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije