Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNE KIŠE

Velike poplave u Japanu, poginule 94 osobe

Poplave u Japanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
09.07.2018.
u 08:52

U ponedjeljak ujutro kiša je oslabila u najgore pogođenim područjima

Broj stradalih u velikim poplavama u Japanu popeo se na 94, a strahuje se da bi uskoro mogla premašiti i 100. Posljedice su to najobilnije kiše koja nije viđena desetljećima, a koja je uništila veliki dio zemlje, pišu svjetski mediji.

Na terenu se nalazi više od 50 tisuća pripadnika obrambenih snaga, policije, vatrogasaca i drugih službi. Oni uz pomoć helikoptera i brodova spašavaju ljude koje su poplave zarobile.

Jedno od dramatičnijih spašavanja odvilo se u gradu Kurashikiju gdje su s balkona bolnice spašavani pacijenti. Iz bolnice je evakuirano 170 pacijenata i osoblja dok je još 80 osoba ostalo u bolnici. 

Poplave u Japanu
1/16

- Vrlo sam zahvalan spasiteljima. Laknulo mi je nakon što sam spašen iz tako tamnog i smrdljivog mjesta - rekao je pacijent Shigeyuki Asano (79).

U ponedjeljak ujutro kiša je oslabila u najgore pogođenim područjima, javlja Guardian.

- Ne možemo se kupati, WC ne radi i zalihe hrane su niske - rekla je Yumeko Matsui u čijoj kući nema vode još od subote.

Kori Ito, gradonačelnik Kurashikija, rekao je kako tisuće ljudi očajnički treba odjeću.

- Nitko nema ništa za nositi. Trebamo majice, hlače, donje rublje, čarape i cipele - rekao je.

U skloništima se nalazi više od 30 tisuća ljudi.

Ovo je najgora katastrofa uzrokovana vremenskim prilikma od 2011. godine kada su dva tajfuna usmrtila gotovo 100 ljudi. Japan je stradao i 2014. godine kada je poginulo više od 70 osoba u odronima zemlje prouzročenim kišom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije