Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski val

Velika Britanija bilježi najtopliji listopad u posljednjih 350 godina

'bicikl priroda izlet zdravlje ljubav dvoje vjezbanje sreca odmor opustanje'
'Photoshop'
14.10.2011.
u 17:56

Hrvatska se neće moći pohvaliti ljetnim vrućinama, no prevladavat će sunčano razdoblje.

Britanija bilježi najtopliji listopad, a predviđa se da će temperature biti više nego u nekim dijelovima ljeta. Dok se u Hrvatskoj privikavamo na prohladnu jesen, u Velikoj Britaniji očekuju sunčano vrijeme i danas i sutra. Jučer je zabilježeno 20,8 Celzijevih stupnjeva, a iste temperature meteorolozi predviđaju za vikend. 

U središnjoj Engleskoj uživaju u lijepom vremenu u najtoplija dva tjedna listopada u posljednjih 350 godina. Ovakva toplinska situacija utječe na biljke zbog čega i drugi put u godini cvjetaju narcisi. Ovakvo razdoblje neće potrajati s obzirom na to da se sljedećeg tjedna očekuju hladnije temperature i kiša.

Hrvatska se ne može pohvaliti ljetnim vrućinama te će se temperatura za vikend kretati oko 11 Celzijevih stupnjeva, dok će najhladniji dan biti upravo krajem tjedna u Gospiću gdje će temperatura iznositi -1 stupanj. Bez obzira na hladnoće, čeka nas sunčan vikend.

Ključne riječi

Komentara 3

FL
flick
02:58 15.10.2011.

Prije 350 godina su mjerili temperaturu??

FL
flick
02:59 15.10.2011.

Znači od 1661. g. su mjerili temperaturu i zapisivali rezultate? Sorry, ali ne vjerujem....

DA
damocles
07:05 15.10.2011.

ko ih *ebe, nek im bude 100 stupnjeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije