Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje Dnevnika Nove TV

Većina ispitanika podržava da predsjednica ima privremene urede

Kolinda Grabar Kitarović otvorila privremeni ured u Splitu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
14.09.2015.
u 19:41

Istraženo je i hoće li tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednica biti neutralna ili pristrana

Prema istraživanju Dnevnika Nove TV koje je na 600 ispitanika proveo Ipsos puls, 56 posto građana podržava da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima privremene urede, njih 33 posto to ne podržava, dok ih 11 posto nema stav.

Podsjetimo, privremeni Ured predsjednice od danas je u Puli, a uskoro se seli u Vukovar.

Zanimljivo je razmišljanje građana zašto predsjednica seli ured. Njih 48 posto misli da je to kako bi bolje upoznala građane, njih 43 posto da je to kako bi podignula vlastitu popularnost, dok 9 posto ne zna zašto predsjednica seli ured.

Istraženo je i hoće li tijekom kampanje za parlamentarne izbore predsjednica biti neutralna ili pristrana. 50 posto ispitanika odgovorilo je kako misli da će biti pristrana za HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju. 38 posto ispitanika smatra da će predsjednica biti neutralna, 1 posto da će biti pristrana za vladajuću koaliciju Hrvatska raste, a ne zna njih 11 posto.

30 posto ispitanika smatra kako predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u velikoj mjeri utječe na odluke koje donosi predsjednica. Jednak postotak ispitanika smatra da šef HDZ-a na predsjednicu utječe u manjoj mjeri, a da uopće ne utječe, misli također 30 posto ispitanika. Njih 10 posto odgovorilo je da ne zna.

>> HDZ sve jači, SDP bez porasta popularnosti, a potpora Živom zidu u padu

Komentara 47

Avatar guza guzic
guza guzic
20:21 14.09.2015.

Koja zavidnost ovi i medija i anketara,i opet nemogu toliko slagati koliko narod obozava predsjednicu,,muci ih sto je ona najpopularnija od svih i njena rjec ima znacenje u narodu,ali ona obozava narod i ovo joj je super zasto mora sve biti u zg ,zasto dalmacija sluzi za placanje poreza,a premijer dode i diciji vrtic otvara,nie to za premiera to je za zaposlene da otvaraju ili one u lokalnoj samoupravi,,,,zasto niste anketirali za vrime josipovica,oj da upsss on je bia popularniji od egipatski faraona,zato danas skuplja glasace po kistanjama,,,,sritno predsjednice uskoro stize i HDZ zna se

BA
balic
20:32 14.09.2015.

manje nas kostaju njeni privremeni uredi nego sto nas kosta ova lakrdija koju spremaju premijer ni Lalovac,na racun svih nas u svoje predizborne svrhe..Osam milijardi kuna manje u proracunu,to tako olako sigurno EU nece prihvatiti.Stalnonas opominju i ponavljaju da drzavnii deficit smanjimo, oni ga povecavaju.

GA
grande_amore
21:02 14.09.2015.

ŽPredsjednica obilazi Hrvatsku, sluša narod, zanimaju ju svi problemi koji muče narod.. ne znam što je u tome loše??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije