Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveta stolica

Vatikan će uskoro priznati Kosovo?

kosovo
Reuters
05.09.2011.
u 19:09

Julijus Janus najavio je da će se uskoro vratiti u Kosovo s "dobrim vijestima iz Vatikana".

Na današnjem sastanku u Prištini s kosovskim ministrom vanjskih poslova Enverom Hodžajem apostolski izaslanik Vatikana u Kosovu i nuncij u Sloveniji Julijus Janus, govoreći da Sveta Stolica nije priznala neovisnost Kosova, najavio da će se uskoro vratiti u Kosovo s "dobrim vijestima iz Vatikana", piše beogradski Blic pozivajući se na priopćenje kosovskog MIP-a, što analitičari u Beogradu tumače kao odluku Vatikana da uskoro prizna Kosovo.

Naglasivši da Vatikan pruža potporu građanima i institucijama Kosova "u svim aspektima", Janus je ocijenio kako je na Kosovu ostvaren napredak, izrazivši potporu Vatikana za daljnji razvoj demokratskih procesa na Kosovu.

Janus će u Prištini nazočiti obilježavanju blagdana majke Tereze, koje će se održati u sabornoj katoličkoj crkvi u Prištini, a jučer je nazočio misi u Prizrenu.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
06:09 06.09.2011.

ha,ha srbeki ,izjedite si jetra.... Zivjela Dardanija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZI
zimkor
19:29 05.09.2011.

Vatikan ce napraviti veliku gresku ako prizna ovu ********* tvorevinu.

LO
lopata22
19:45 05.09.2011.

Ovo je osveta Vatikana jer Srbi ne žele primiti papu u Nišu na proslavi Kršćanstva. Vatikan samo uzvraća udarac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije