Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako do sredstava

Vandoren: Sustav trgovanja emisijama bit će izazov za RH

'European Union envoy to Croatia Paul Vandoren talks during an interview with Reuters in Zagreb November 22, 2011.  REUTERS/Nikola Solic (CROATIA - Tags: POLITICS PROFILE)'
'NIKOLA SOLIC'
13.07.2012.
u 15:11

Ključno je da Hrvatska izbjegne odgađanje implementacije infrastrukturnih projekata u sektorima otpada i zaštite voda, kazao je Vandoren

Paul Vandoren, šef Delegacije EU u Hrvatskoj, i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović prvi su put održali službeni sastanak na kojem su razmijenili svoja stajališta o temama važnim za hrvatsku primjenu zajedničkih stečevina u području zaštite okoliša i prirode.

Vandoren je istaknuo važnost primjena odredaba Direktive o procjeni utjecaja na okoliš i Direktive o staništima za razvojne projekte.

Šef Delegacije EU smatra da će se Hrvatska suočavati s velikim izazovnima što se tiče sustava trgovanja emisijama u EU jer su za to potrebne kompleksne pripreme, a s ministrom je razgovarao i o otvorenim pitanjima vezanim uz zbrinjavanje otpada, planovima upravljanja slivnim područjima te institucionalnom okviru za primanje sredstava iz fondova EU.

– Ključno je da Hrvatska izbjegne odgađanje implementacije infrastrukturnih projekata u sektorima otpada i zaštite voda – kazao je Vandoren.

Obojica su zaključili da će jačanje administrativnih kapaciteta biti ključno za provedbu i primjenu zajedničkih stečevina.

Komentara 8

KO
korisnik2
16:30 13.07.2012.

"Šef Delegacije EU smatra da će se Hrvatska suočavati s velikim izazovnima što se tiče sustava trgovanja emisijama u EU" veleposjednik, mecena i gubernator vandoren upozorava cijenjenu naciju kako ce morati placati jos jedan porez (tj porez na porez) sto za struju, sto za plin. vjerujem da ce to tesko pasti svim gradanima republike hrvatske, no tko im je kriv kada imperator zoran (a bogami ni prijasnja vlada) o tome ljude nisu na vrijeme obavjestili.

KO
korisnik2
16:30 13.07.2012.

@neidemdalje tak i zgleda. :P

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:12 13.07.2012.

ovaj već škica kako bi i koliko naplatio kazni da može napuniti one fondove sa kojima će nas kao financirati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije