Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD SUZAVCEM

Davor Ivo Stier: Osuđujemo ovaj vandalski čin. Neću biti na Zagreb Prideu

stier
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/16
13.02.2017.
u 15:22

Vlada je u nedjelju osudila incident u noćnom klubu na Trnju.

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier danas je dao izjavu za medije povodom napada koji se dogodio u noćnom klubu Super Super gdje je bačen suzavac u noći sa subote na nedjelju. U klubu se održavala tematska LGBT zabava.

- Došao sam izraziti tajniku udruge solidarnost i još jednom u ime Vlade osuditi ovaj vandalski čin. Mislim da je važno da se svi građani u Hrvatskoj osjećaju sigurno - kazao je Davor Ivo Stier.

Rekao je kako se čuo s ministrom unutarnjih poslova koji mu je rekao da se intenzivno radi na pronalasku počinitelja

Stiera su upitali zašto u izjavi nije spomenuo pripadnike LGBT zajednice.

- Apsolutno osuđujemo ovaj vandalski čin i zato smo danas došli izraziti solidarnost s tajnikom udruge i ponoviti da u Hrvatskoj želimo kulturu dijaloga i tolerancije - kazao je Stier i dodao da svaki čin koji ide protiv toga i koji se koristi nasiljem neprihvatljiv te za osudu.

Na novinarski upit hoće li kao voditelj koordinacije za ljudska prava sudjelovati ove godine na zagrebačkom Zagreb Prideu, Stier je odgovorio da neće.

- Neću biti na toj manifestaciji, nisam bio ni dosad, ali želim reći da je politika Vlade i moj osobni stav da se dostojanstvo  svake ljudske osobe mora poštivati - rekao je Stier.

Na upit novinara kako se u to uklapa imenovanje Ladislava Ilčića za njegovog savjetnika, Stier je kazao da  njegove stavove koji su i stavovi hrvatske vlada zastupaju i svi njegovi suradnici i da će ih i dalje zastupati.

- Od toga nema nikakvog odstupanja - istaknuo je.

Tijekom izjave predstavnik LGBT manjine Marko Mišković inzistirao je na tome da Stier spomene da su u klubu napadnuti pripadnici LGBT zajednice, a ne svi građani, na što je Stier ponovio da osuđuje taj vandalski čin.

- Apsolutno osuđujemo ovaj vandalski čin, upravo zbog toga smo danas i došli,  izraziti solidarnost s tajnikom udruge i još jednom ponoviti da u Hrvatskoj želimo razvijati kulturu dijaloga i tolerancije,  da je svaki čin koji ide protiv toga, koji se koristi nasiljem neprihvatljiv i za svaku osudu - rekao je.

Vlada je u nedjelju osudila incident u noćnom klubu na Trnju. 

- Ministarstvo unutarnjih poslova vrši izvide i poduzima ostale zakonom propisane radnje nakon kojih će o motivima i načinu izvršenja izvijestiti javnost.

Vlada Republike Hrvatske odlučno će se suprotstaviti svakom obliku nasilja i govora mržnje, rasne, vjerske i spolne diskriminacije u borbi za jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana.

Vlada očekuje da se što prije pronađu počinitelji i utvrdi njihova odgovornost - stajalo je u priopćenju.

>> 'Ne pristajemo da nas se vraća na početak, na suzavce i napade i šutnju i nevidljivost'

>> Zagreb Pride: Podignut ćemo 11 kaznenih prijava. Predsjednica Grabar-Kitarović: Osuđujem svaki oblik nasilja i nesnošljivosti

Komentara 18

TV
tv5378
16:16 13.02.2017.

Ponasanje ljevice nije vise upitno,prozirno ili neodgovorno.Ovdje se radi o bolesnom pokusaju kreiranja psihoze kojom se mora baviti Vlada.Sto radi policij?

CE
cenzura
15:57 13.02.2017.

Cijenjeni novinari VL-a! Vjerujem da ste bili u ovom klubu pa kao Vaš vjerni čitatelj oim putem Vam postavljam nekoliko pitanja i nadam se da će te odgovoriti meni i ostalim vjernim čitateljima a ne samo brisati komentare. 1. Razvidnoo je da se ovaj klub bavi ugostiteljskom djelatnošću pa Vas pitam imaju li dozvole za to ili bar minimalne uvjete. 2.Kako je utvrđeno da se radilo o suzavcu kad nitko od posjetitelja nema tipične ozljede očne sluznice? 3. Zar sam već obrisan?

BL
bljak007
15:52 13.02.2017.

Bit će jako zanimljivo, kad se pronađe počinitelj, koji je bacio suzavac, a ono ljubomorni, dečko ili cura, koji je isto član LGBT, zajednice! Imam osjećaj da dolazi vrijeme, gdje manjina manipulira i ugrožava većinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije