Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uskrsni tramvaj, Moto zeke, najveće gnijezdo i čuvari tradicije: Razlozi zbog kojih ne propuštamo Uskrs u Osijeku

Uskrs u Osijeku
30.03.2023.
u 16:49

Mnogima omiljeno godišnje doba stiglo je u najzeleniji hrvatski grad. S njegovim dolaskom, oživjeli su gradski parkovi, toplo sunce okupalo je Promenadu i izmamilo more ljudi, gradske tržnice zamirisale su svježim proljetnim namirnicama…

Nakon što je dočekao proljeće i buđenje usnule prirode, grad na Dravi sprema se i za doček najvažnijeg kršćanskog blagdana.

Kako i doliči slavonskoj metropoli, Uskrs u Osijeku donosi bogat program s fokusom na obiteljski sadržaj. Program započinje već 1. travnja kada na redovnoj liniji gradskog prijevoza počinje prometovanje Uskrsnog tramvaja (1.-10.4.). Ova popularna uskrsna atrakcija i ove će godine uključivati „Happy Bunny Hour“ (3.-10.4.) kada će tramvaj posjetiti uskrsni zeko i dijeliti prigodne poklone za najmlađe stanovnike i posjetitelje. Na Veliku subotu i Veliki ponedjeljak (8. i 10.4.) svi zainteresirani moći će se priključiti besplatnom turističkom vođenju u tramvaju „Osijek u pokretu“ i čuti zanimljivosti o gradu u ugodnoj tramvajskoj vožnji. Jedinstveno je to iskustvo u jednoj zemlji u kojoj se tramvajski promet odvija u samo dva grada!

Na radost mnogih, početak travnja donosi i prve plovidbene vožnje osječke kompe, koja će povodom Uskrsa biti prigodno ukrašena. Bilo da se odlučite za plovidbu kompom, bicikliranje, šetnju Pješačkim mostom ili pak nekim drugim načinom kretanja, prilikom prelaska s desne na lijevu obalu Drave ne smijete propustiti Uskrs u ZOO vrtu. Program u ZOO-u počinje 6. travnja organiziranom gradnjom osječkog gnijezda u čemu zaposlenicima mogu pomoći i zainteresirana djeca. Kulminacija događanja je Uskrsni ponedjeljak kada se održavaju edukativne i zabavne igre, druženje s uskrsnim zekom, a ispred Hotela ZOO i izložba jedinstvenih oldtimer vozila.

Uoči Velike subote, 7. travnja, Grad Osijek tradicionalno će pripremiti podjelu 2.000 besplatnih porcija  fiša na Trgu Sv. Trojstva u baroknoj Tvrđi. Velika subota donosi još jednu jedinstvenost - tradicionalnu uskrsnu manifestaciju „Šarana jaja bojama grada“ koja će ponovno uveseliti i sugrađane i goste. Svi će moći uživati u bogatstvu i raznolikosti korizmenih i uskrsnih običaja ovog kraja. Na štandovima smještenim na Trgu slobode, brojne će udruge nacionalnih manjima te drugi čuvari tradicije i ručnog rada prikazati svoje narodne nošnje, rukotvorine i etnografske predmete s naglaskom na korizmene i uskrsne običaje te tradicionalna jela i pića. Sve će biti popraćeno i samim nastupima udruga, a u podne se očekuje i dolazak omiljenih Moto zeka koji uvijek razvesele ne samo najmlađe, već i one starije.

Sve to, uz ljepotu i atraktivnost ponude grada Osijeka u proljeće, obećava prekrasan blagdanski vikend u gradu na Dravi. Stoga, pozovite svoje najmilije na uskrsnu avanturu i uputite se prema Osijeku na idealni city break.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije