Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskoro povrat poreza: Obavijest s iznosom povrata na e-Građani, Porezna šalje i u fizičkom obliku

Izmjene zakona izrazito su pogodovale mladima - porezni obveznici do 25 godina dobit će puni povrat poreza, a oni između 26 i 30 godina dobit će 50 posto
03. svibnja 2021. u 22:04 2 komentara 9748 prikaza
Građani od danas ponovno trebaju tražiti e-Propusnice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Prve isplate povrata poreza, napravljene prema izmijenjenom zakonu, poreznim obveznicima će krenuti idućeg ponedjeljka. Nekima je stigla obavijest unutar sustava e-Građani, a od ovog ponedjeljka Hrvatska je pošta otpremila 48.586 rješenja u fizičkom obliku, prenosi HRT.

POREZNA OBJAVILA Prošli tjedan vrijednost fiskaliziranih računa na godišnjoj razini veća 30 posto

Podsjećamo, izmjene zakona izrazito su pogodovale mladima - porezni obveznici do 25 godina dobit će puni povrat poreza, a oni između 26 i 30 godina dobit će 50 posto.

Još 27. travnja korisnicima je u pretinac unutar sustava e-Građani stigla obavijest od ministarstva financija, a do kraja Porezna tjedna uprava planira otpremiti ukupno 175.000 privremenih poreznih rješenja na kućne adrese poreznih obveznika koji će ostvariti povrat poreza. 

U SVIBNJU Uskoro isplate povrata poreza, loše vijesti za one s blokiranim računima

Gotovo 40 posto od ukupnog povrata poreza svih obveznika otići će na zaposlene mlade do 30 godina. Ipak, svi oni s blokiranim računima neće moći preusmjeriti isplatu na neki drugi račun ili povrat poreza isplatiti u gotovinskom obliku jer povrat povreza, pojasnila je Porezna uprava, može sjesti isključivo na redovni tekući ili žiro račun korisnika. 

 

VIDEO Najezda pčela na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
  • MKGRA:

    Laž, Laz da se povrat ne može isplatiti na drugi račun osim blokiranog ili fizički. Kako je država Covid dodatak isplaćivala na zaštićeni račun.

  • tratincica68:

    Blago nama.