Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD IDUĆEG TJEDNA

Uskoro povrat poreza: Obavijest s iznosom povrata na e-Građani, Porezna šalje i u fizičkom obliku

Građani od danas ponovno trebaju tražiti e-Propusnice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
03.05.2021.
u 22:04

Izmjene zakona izrazito su pogodovale mladima - porezni obveznici do 25 godina dobit će puni povrat poreza, a oni između 26 i 30 godina dobit će 50 posto

Prve isplate povrata poreza, napravljene prema izmijenjenom zakonu, poreznim obveznicima će krenuti idućeg ponedjeljka. Nekima je stigla obavijest unutar sustava e-Građani, a od ovog ponedjeljka Hrvatska je pošta otpremila 48.586 rješenja u fizičkom obliku, prenosi HRT.

Podsjećamo, izmjene zakona izrazito su pogodovale mladima - porezni obveznici do 25 godina dobit će puni povrat poreza, a oni između 26 i 30 godina dobit će 50 posto.

Još 27. travnja korisnicima je u pretinac unutar sustava e-Građani stigla obavijest od ministarstva financija, a do kraja Porezna tjedna uprava planira otpremiti ukupno 175.000 privremenih poreznih rješenja na kućne adrese poreznih obveznika koji će ostvariti povrat poreza. 

Gotovo 40 posto od ukupnog povrata poreza svih obveznika otići će na zaposlene mlade do 30 godina. Ipak, svi oni s blokiranim računima neće moći preusmjeriti isplatu na neki drugi račun ili povrat poreza isplatiti u gotovinskom obliku jer povrat povreza, pojasnila je Porezna uprava, može sjesti isključivo na redovni tekući ili žiro račun korisnika. 

 

VIDEO Najezda pčela na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Komentara 2

MK
MKGRA
07:14 04.05.2021.

Laž, Laz da se povrat ne može isplatiti na drugi račun osim blokiranog ili fizički. Kako je država Covid dodatak isplaćivala na zaštićeni račun.

TR
tratincica68
02:18 04.05.2021.

Blago nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije