Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

USKOK izmijenio optužnicu. Grad Zagreb sada je oštećen za sedam, a ne za 20 milijuna kuna

Zagreb: Nastavlja se suđenje za aferu Agram, Petar Pripuz iznio obranu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
21.03.2022.
u 16:00

Svi optuženici, osim Antunovića ponovo su zanijekali krivnju, a stranke bi s iznošenjem završnih riječi trebale početi 25. travnja.

Uhićeni su u listopadu  2014., optuženi u studenom 2015., nakon pustih pravnih peripetija suđenje im je konačno počelo u listopadu 2018.... U međuvremenu je glavni "junak" te priče lani preminuo neosuđen, a  nakon što je na zadnjem ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu USKOK promijenio optužnicu prilagodivši je dosadašnjem tijeku dokaznog postupka, cijela ta priča konačno je došla svome kraju, jer je dokazni postupak dovršen te se još prije objave nepravomoćne presude trebaju iznijeti završne riječi stranaka.

Riječ je naravno o aferi Agram u kojoj je nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prvo ime na optužnici postao poduzetnik Petar Pripuz. Od pokretanja istrage do danas, neki su optuženici priznali krivnju te su se nagodili s USKOK-om i prije početka suđenja, protiv nekih je postupak u međuvremenu razdvojen zbog bolesti,  dok je protiv Bandića obustavljen nakon njegove smrti lani.

Preostali optuženici, izuzev Zdenka Antunovića, koji je priznao krivnju, niječu optužbe koje im se stavljaju na teret. A među tim optužbama ima svega. Od pogodovanja tvrtkama Petra Pripuza oko zbrinjavanja zagrebačkog otpada, preko zamjene zemljišta s tvrtkom Bramgrad pa do nezakonitog zapošljavanja i korištenja službenog vozila u privatne svrhe. USKOK je jučer izmijenio dio optužbe koji se odnosio na zamjenu zemljišta u kojem je prvobitna optužnica navodila da je Grad Zagreb zbog zamjene zemljišta i neosnovano priznatih troškova oštećen za 20 milijuna kuna.

Sada se navodi da je te šteta oko sedam milijuna kuna. Toliko su prema izmijenjenoj optužnici iznosili  neosnovano priznati troškovi prilikom zamjena zemljišta između Grada Zagreba i Bramgrada. Svi optuženici, osim Antunovića ponovo su zanijekali krivnju, a stranke bi s iznošenjem završnih riječi trebale početi 25. travnja.

Komentara 2

UG
ugroženi
16:09 21.03.2022.

Ovo je dobra vijest. Kod nas što manje ukradeš više robije dobiješ. Ako uspiju spustiti štetu na 10000 kuna ne gine im 10 godina minimalno.

PO
poluprovokator
16:22 21.03.2022.

Radi takvih makinacija u talu sa vladajućima nam se standard bliži rumunjskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije