Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA TRAŽI POČINITELJA

Upucali joj psa Mustafu nasred ulice, vlasnica je očajna: 'On ne bi ni mrava zgazio'

Ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.04.2019.
u 09:17

Dragica tvrdi da taj pas 'ne bi ni mrava zgazio, a kamoli na nekoga nasrnuo'. Kaže i kako je bio redovito cijepljen te da je brinula o njemu.

Dragica Strnad (66) iz mjesta Habijanci u sastavu općine Sveti Ivan Žabno još je potresena zbog ubojstva njenog psa Mustafe prošli tjedan. Mješanca starog šest godina netko je ustrijelio nasred ulice.

- Bilo je negdje oko 19.30 kada mi je susjeda došla reći da su mi ustrijelili psa. Kako mi mještani pričaju, Mustafa je ustrijeljen na kraju naše ulice. Siroti je s takvom smrtnom ranom još uspio doći skoro do doma, ali je pedesetak metara prije izgubio snagu i uginuo – sa suzama u očima ispričala je Dragica Strnad za Podravski list.

Dragica tvrdi da taj pas 'ne bi ni mrava zgazio, a kamoli na nekoga nasrnuo'. Kaže i kako je bio redovito cijepljen te da je brinula o njemu.

- Kako sam većinom sama, on mi je pravio društvo. Ne razumijem kako nekome može pasti na pamet da ubije tako dobru životinju - kazala je Dragica kojoj su lovci već upucali jednog psa. Dodaje kako njen pas nije bio jedini koji je hodao po selu.

Podravski piše i kako policija počinitelja ili više njih tereti da su počinili kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Odgovarat će i za neovlaštenu uporabu vatrenog oružja, budući da je do incidenta došlo u naseljenom području.

Ključne riječi

Komentara 28

TR
Trnjanec
09:47 17.04.2019.

Danas pas, sutra dijete. U naseljenom mjestu, u ulici, kraj kuća, kraj ljudi, kraj djece, vatreno oružje nema što tražiti.

MO
modovisisajteMaraschino
10:28 17.04.2019.

baš si se jako brinula o tome psu. očigledno je smetao ili radio štetu drugim susjedima. imam i ja takve susjede koji su veliki ljubitelji životinja, imaju 3 psa koji neće nikome nauditi, a izlazili su na ulicu i napadali ljude. živi kaos, naročito u njihovom dvorištu jer ne čiste i sve smrdi, a od nedavno su se pojavili i štakori. meni su drugi susjedi govorili da bacim otrovanu hranu da ih ubijem (pse ne štakore da se razumijemo). koliko god meni smetali ti psi, to nikad ne bih uradio. u međuvremenu jedan od psa je uginuo, od čega ne znam, to neću komentirati. a ogradu od limenih ploča su digli oko dvorišta da ne bi izlazili van više. meni je žao tih pasa jer očigledno vlasnici su ti koji su si utuvili u glavu da su ljubitelji životinja, a ne brinu se uopće o njima

IL
ivan.lorkovic.zg
10:17 17.04.2019.

Zakaj je bil vani bez uzice??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije