Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u Bruxellesu

Uoči sastanka srpskog i kosovskog predsjednika, policija na Kosovu istražuje grafite 'mržnje i netrpeljivosti'

Foto: DanielS18352008/Twitter
1/5
19.08.2022.
u 14:40

Vučić je kasno sinoć iz Bruxellesa poručio da je bio "težak dan", istaknuvši da će se suzdržati od komentara i obratiti se javnosti u narednih 48 sati.

Kosovska policija potvrdila je u petak da je pokrenula istragu o grafitima koji su dan ranije osvanuli u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, većinski naseljenom Srbima, a predmet je klasificiran "izazivanje mržnje i netrpeljivosti", objavio je portal KoSSev

Grafiti "Ne brinite, tu smo", "Severna brigada", "Ne brinite, čekamo vas" osvanuli su na ulicama Kosovske Mitrovice uoči jučerašnjih razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija u Bruxellesu, a poslije razgovora Vučića s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Vučić je na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s čelnikom NATO-a poručio da na sjeveru Kosova postoji "nova generacija klinaca koji neće trpjeti teror", ali i da to "nema više veze ni s njim, ni s Jensom Stoltenbergom".

Stoltenberg je u odvojenim razgovorima s Vučićem i kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u četvrtak u Bruxellesu pozvao obje strane na suzdržanost i izbjegavanje nasilja i rješavanje nesuglasica političkim razgovorima u organizaciji Europske unije.

Stoltenberg je s Vučićem i Kurtijem razgovarao uoči njihovog susreta sa šefom eurodiplomacije Josepom Borrellom i specijalnim predstavnikom EU-a za dijalog Prištine i Beograda Miroslavom Lajčakom i rješavanja spora koji je krajem srpnja izbio oko registarskih tablica i identifikacijskih dokumenata zbog kojeg su bile podignute barikade uz granične prijelaze na sjeveru Kosova.

Visoki predstavnik za vanjske poslove Unije izjavio je da poslije tog sastanka nije postignut dogovor i da je tema bila "odgovornosti oba lidera".

Vučiću i Kurtiju Borrell je naglasio da je riječ o rukovođenju kriznim situacijama, ustvrdivši kako su obojica razumjeli da ne postoji alternativa dijalogu, javila je jučer agencija Reuters.

Taj sastanak, ocijenio je Borrell, "nije kraj priče" i najavio da će razgovori biti nastavljeni narednih dana.

Vučić je kasno sinoć iz Bruxellesa poručio da je bio "težak dan", istaknuvši da će se suzdržati od komentara i obratiti se javnosti u narednih 48 sati.

"Ne mogu reći da je uspješno završen, ali se suzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom postignemo kompromisno rješenje", rekao je Vučić.

VIDEO: Kaos u Londonu: Veliki požar na željezničkom kolodvoru, oko 70 vatrogasaca bori se s vatrom

 

Komentara 1

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
15:04 19.08.2022.

Velike junačine su to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije