Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"zahvala" plakatim

Uoči referenduma: Borut, to ni gol, sporazum je avtogol!

pahor, plakati (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/8
04.06.2010.
u 10:47

"Puno ti hvala, Borute" i "Tujega nočemo, svojega ne damo!" samo su neke od poruka oporbenih stranaka i udruga nesklone arbitraži.

Uoči referenduma o Arbitražnom sporazumu Slovenije s Hrvatskom, koji se treba održati u nedjelju, slovenska vlada i oporba svim sredstvima pokušavaju svoje građane uvjeriti "za", odnosno "protiv" sporazuma. I dok slovenska vlada poziva građane da na referendumu podrže referendum, oporba, s druge strane, čini sve da Slovenci zaokruže "Ne", a pritom se koriste domišljatim akcijama.

>>Borut Pahor kao Šuker zabio gol za Hrvatsku

Osim već poznatog plakata, na kojemu slovenski premijer Borut Pahor poput Davora Šukera zabija gol, ovih dana su i drugi slovenski gradovi (Piran, Portorož, Izola, Kopar) izlijepljeni jumbo plakatima koji pozivaju građane da se na referendumu o Arbitražnom sporazumu s Hrvatskom izjasne protiv. 

"Puno ti hvala, Borute" i "Tujega nočemo, svojega ne damo!" samo su neke od poruka oporbenih stranaka i udruga nesklone arbitraži.

Janša 1991. tražio zauzimanje Savudrije

U jučerašnjem radijskom sučeljavanju sa slovenskim premijerom Pahorom, slovenski oporbeni čelnik Janez Janša rekao je da je 1991. slovenska politika možda počinila pogreške u rješavanju graničnog pitanja s Hrvatskom.

Istaknuo je da je tada kao ministar obrane predlagao vojno zauzimanje hrvatskoga gradića Savudrije, no da ga je u tome spriječio tadašnji slovenski predsjednik Milan Kučan, čije je predsjedništvo odbilo njegov prijedlog.

Komentara 20

Avatar akromegalija
akromegalija
12:01 04.06.2010.

Poziv svim Slovenkama da dođu u Hrvatsku i uživaju u Jadranskom moru.

ML
mladac
12:45 04.06.2010.

dobar je ovaj brathrvat... dobar, dobar.........

MA
MagicSerb
11:05 04.06.2010.

Bu\'te vi u \"balkanskom\" paketu ušli v EU oko 2020.. A do tad, u kolo sa Srbima, Crnogorcima, BH muslimanima i Šipcima. Janezi će vam za koji dan dokazat\' da ste Zapadni Balkan a ne Centralna Evropa, hahahaha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije