Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Vinodolski

Unatoč vrućini Novljani prikupili 46 doza krvi

Darivanje krvi u Novom Vinodolskom
Anton Ficko/HaloPix/PIXSELL
20.06.2012.
u 13:12

Na drugu ovogodišnju akciju što ju je organiziralo njihovo gradsko društvo Crvenog križa došlo je 55 osoba, no na žalost iz zdravstvenih razloga 9 ih je bilo odbijeno

NOVI VINODOLSKI – Iako im vrijeme nije bilo sklono, na 35 Celzijevih stupnjeva Novljani su pohrlili dati krv jer dobro znaju da je za ljetnih mjeseci povećana potreba za dragocjenom životnom tekućinom. Na drugu ovogodišnju akciju što ju je organiziralo njihovo gradsko društvo Crvenog križa došlo ih je 55, no na žalost iz zdravstvenih razloga devetero ih je bilo odbijeno. A osobito sretni među njima bili su novi članovi brojne novljanske humane obitelji darivatelja, Doris Tadić, Branko Drljača, Danijel Janković i Nedjeljko Jovanović, kojima je današnje darivanje krvi postalo novim lijepim životnim iskustvom.

Uz njih, humanost su na najbolji način iskazali i stalni darivatelji, Miljenko Čargonja 121. put, Nasko Mađoski 110. put, Damir Zoričić 98. put, Milan Dundović 96. put, Nikola Obradović 94. put, Milivoj Šmit 93. put, Miko Svetić 91. put, Miljenko Blašković 88. put, Dubravko Stošić 86. put, Ivan Lončarić i Zdenko Milat 80. put, Raoul Paučić i Gordan Šamanić 57. put, Željko Komadina 51. put, Igor Pavelić i Robert Tomić 50. put te još njih 26 s manje od 50 darovanih doza krvi. Ponovni susret na humanom zadatku zakazali su na sljedećoj akciji za tri mjeseca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije