Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZVJEŠĆA EUROPSKOG REVIZORSKOG SUDA

Umjesto znanstvenih istraživanja, novcem iz fondova EU financirali troškove osoblja

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
17.01.2024.
u 08:23

Na udaru istražitelja našao se par iz Toskane, koji je, kako navodi EPPO, bio dosta aktivan u tehnološkom sektoru

Zbog sumnje počinjene teške prevare talijanski Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) zatražio je da se zamrznu računi tehnoloških tvrtki koje su radile na istraživačkim projektima u okviru programa Horizont 2020. Sumnja se da je pričinjena šteta od 730.000 eura, a EPPO istražuje tehnološke tvrtke koje sumnjiči da su prijevarom dobile sredstva EU za znanstvena istraživanja i inovacijske projekte, u okviru programa Horizont 2020. EPPO je istragu počeo nakon izvješća Europskog revizorskog suda i to protiv jedne tvrtke i zbog jednog projekta. No s vremenom se istraga proširila i na nekoliko dodatnih projekata koji su financirani iz programa Horizont 2020.

Na udaru istražitelja našao se par iz Toskane, koji je, kako navodi EPPO, bio dosta aktivan u tehnološkom sektoru, pa se tijekom godina njihove tvrtke imale znatne koristi od EU fondova jer su iz njih povlačili novac za znanstvena istraživanja i tehnološke inovacije u različitim područjima. Međutim, iz onoga što je do sada utvrđeno istragom, sumnja se da su pravni zastupnici tvrtke krivotvorili tablice radnog vremena kako bi dobili neprimjerene naknade za troškove osoblja.

VIDEO Vandalizam na dječjem igralištu u samom središtu Siska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije