Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skidanje maski'

Umjesto pravednog mira, u BiH imamo kontrolirani kaos

franjo komarica
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
18.06.2015.
u 20:30

U Slavonskom Brodu predstavljena je knjiga "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski" mons.dr. Franje Komarice i Winfrieda Gbureka

Šokantne spoznaje o planovima međunarodnih moćnika da Hrvati nestanu iz Bosne i Hercegovine, a ona postane država samo dva naroda, Srba i Bošnjaka, donosi knjiga "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski" mons.dr. Franje Komarice i Winfrieda Gbureka, koja je nakon Zagreba i Sarajeva predstavljena i u Slavonskom Brodu. Ovo izdanje Večernjeg lista pisano je u formi intervjua i donosi dijelove višekratnih razgovora njemačkoga katoličkog novinara s banjolučkim biskupom. Knjiga je objavljena na njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Po želji samih autora, izašla je u povodu 20. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma koji je, kako je istaknuto na promociji, zaustavio rat, ali nije donio mir.

– Dvadeset godina nakon rata vidimo da prognani Hrvati katolici nisu dobili ni političku ni pravnu ni materijalnu mogućnost povratka u Republiku Srpsku. U polovici BiH danas praktično nema katolika, osim jednoga velikog staračkog doma, a iz druge polovice sve više bivaju prisiljeni da zbog ekonomskih razloga i nesređene političke situacije napuštaju zemlju – rekao je Komarica. On je istaknuo kako je ponosan što ga je papa zajedno s ostalim svećenicima iz Banjolučke biskupije pohvalio što su i za vrijeme rata radili na praštanju, pomirenju i zaštiti ljudskih života. Dodao je kako je, nažalost, bio svjedok beskrupulozne međunarodne strategije iskorjenjivanja katolika. Iz mnogih susreta i razgovora s međunarodnim političarima primio je na znanje njihovu tragičnu odluku da ovdje ne žele imati pravedan mir, nego kontrolirani kaos.

– Pitao sam međunarodne moćnike što to radite s nama, zašto smo mi za vas samo štala za vaše konje? To je sramotno i nedopustivo! Ja sam to morao reći obespravljenim ljudima u ime istine – na slikovit je način biskup opisao o čemu govori njegova knjiga. Izvršni urednik Večernjeg lista Žarko Ivković istaknuo je kako su autori u svojoj knjizi opisali svu tragediju Hrvata u srpskom entitetu u BiH. Ova knjiga, dodao je, baca novo svjetlo na zastrašujuće poruke koje su dopirale iz međunarodne zajednice i njezinu prljavu igru u BiH. Projekt stvaranja Velike Srbije koji se temeljio na zločinu, mržnji i nepravdi u svjetskim centrima moći nazivan je građanskim ratom. Istina je najjače oružje banjolučkog biskupa, kojemu su za vrijeme rata prijetili i smrću, a dugo je vremena bio u kućnom pritvoru. Unatoč tome, on je obišao pola svijeta kako bi pomogao svojim sunarodnjacima. Prema Ivkovićevim riječima, biskup postavlja neugodna pitanja kao što su tko stoji iza rata u BiH, zašto su Hrvati ubijani i pljačkani, zašto im se ne dopušta povratak? Znaju li ljudi da je u RS-u ostalo svega četiri do pet posto prijeratnih Hrvata? Ta pitanja postavio si je, kaže, i njemački novinar, koji tvrdi da su zločinci nagrađeni, a žrtve dodatno kažnjene.

– Ne kažem da su Hrvati u Hrvatskoj neosjetljivi na patnje svojih sunarodnjaka u BiH, ali želim naglasiti što jedan Nijemac poduzima da bi istina o tomu otišla u svijet. Za razliku od nas mnogih, on Hrvate iz BiH nije zaboravio – istaknuo je Ivković. On je dodao kako Bosna i Hercegovina bez Hrvata katolika ne može biti interes Hrvatske. Zato je, kaže, Večernji list i izdao ovu knjigu, odrekavši se prihoda od prodaje u korist Banjolučke biskupije i njezinih projekata. Isto je učinio i Tisak kao distributer. Slavonskobrodski povjesničar Petar Bašić na promociji je kazao kako nikada nije pročitao knjigu koja na tako jednostavan način približava čitatelju što se sve događalo za vrijeme rata koji je prijetio izbrisati Hrvate. Rat je, kaže, imao tragične posljedice i za druge narode u BiH, i biskup to u svojoj knjizi nije zanijekao.

– Kada smo mi u Hrvatskoj slavili Oluju, Hrvati u Banjolučkoj biskupiji doživljavali su vrhunac svoje kalvarije. Međutim, njihov pastir biskup Komarica i tada je bio sa svojim narodom – istaknuo je Bašić.

Foto: Alcatel

>> Biskup Komarica otkriva šokantan plan istrebljenja Hrvata iz BIH

Komentara 5

TI
tinhrga
20:50 18.06.2015.

Zašto nema Hrvata....najbolje da pitate VP i njenog brata,,,i Savu,,,,da li se tko sjeća rukovanja Hrvatskih i Bosanskih generala?????Kada su Hrvati i 7 i 4 spasili Bihać????Da se Hrvati nisu probili i potjerali chetnike u Bihaću bi bila Srebrenica,,,,to je hvala Hrvatskome narodu,,,kad jedan chetnik poput miroslava dodika ima svoju nazovimo je državu,,,svi sretni????kada Hrvat zapjeva,,,Oj Hrvatska mati nemoj tugovati,,zovi samo zovi svi će sokolovi za te život dati,,,,to je odmah Ustaša??????????Oni rehabilitirali Dražu,,,chetnika,,,zamjeraju Šukeru kaj je posijetio grob AP,,,,bravo Šukeru,,legendo Hrvatskog nogometa

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
22:16 18.06.2015.

Srbi su Vojvodinu i 49% BiH potpuno i brutalno etnički očistili od Hrvata. A tzv. hrvatska ljevica priča bajke i mitove o genocidnosti hrvatskog naroda i ustaškim zmijama.

PI
pistaljka
00:16 19.06.2015.

Svaka čast i hvala mons. Dr Franji Komarici. Da nam je bar desetak takvih klerika u Hrvatskoj i BiH, stvari bi mogle biti mnogo bolje, ili da imamo bar jednog političara, koji bi imao muda iznijeti istinu i za nju se zalagati. Isus se mogao častiti i slaviti sa židovskim svećeničkim ološom i židovskom bogatom izvitoperenom elitom, te nikada ne bi završio na križu (lažna teologija će reći da je morao završiti na križu kao "plaća" Ocu za naše grijehe - o felix culpa i ostalo pijano zanesenjaštvo), ali zato što je svjedočio za Istinu do same smrti na križu, mučki ga pribiše na križ sinovi sinagoge sotone, sinovi oca lašca i ubojice od samog početka - kako Isus reče. I danas, ona ista politika koja je vladala u Isusovo vrijeme kontinuirano vlada do danas. Vrag vodi i zavodi, a hrvatski narod ne prepoznaje vraga i glasa za njega, daje mu ovlast da ga vodi u propast, i još gore - kada uvidi svoju pogrešku, nema snage presuditi izdajničkom i pokvarenom naraštaju i svrgnuti ga s vlasti, osuditi zločince prevarante - poput Mesića i njegovih "antifašista", koji izvrću dobro i zlo, te zato sami sebe doživotno nagrađuju, umjesto da budu suđeni i lišeni slobode i ukradenog bogastva. Nitko danas u svijetu ne sluša lijepe riječi niti im vjeruje, oni slušaju kada ih ošamariš. Ne možeš ti obratiti đavla dobrim riječima. Đavla se samo može poslati onamo gdje mu je Bog odredio boravište - i to glogovim kolcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije