Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Umjesto očitovanja Sutliću, Markota je opet na bolovanju

Hloverka Novak-Srzić
Mišo Lišanin
26.11.2009.
u 22:00

Na Prisavlju se šuška kako se ravnatelj HTV-a B. Markota opet ‘naglo razbolio’ kad je prošle noći na našem portalu pročitao Sutlićev poziv na odgovornost.

Nakon sinoćnje najnovije “diverzije” u središnjem Dnevniku HTV-a – nepotpisanog kontroverznog priloga o politiologu Darku Petričiću, zbog čijeg je gostovanja urednica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić prije nekoliko dana i suspendirala urednicu emisije Dossier.hr Anu Jelinić – na Prisavlju se danas s neizvjesnošću očekivalo jutro.

Za vruć početak dana pobrinula se, doduše, najprije sama H. Novak-Srzić, razaslavši svim medijima svoje očitovanje o incidentu, a koji su gotovo svi portali i tiskovine još iste večeri, dakako, pripisali njoj i njezinu “privatnom obračunu” s Jelinićevom i Petričićem.

Prijava protiv A. Jelinić

Tako je Hloverka u pismu opširno obrazložila kako je zbog te najnovije “teške novinarske manipulacije” netom podnijela prijavu protiv A. Jelinić Etičkom povjerenstvu i zatražila od vodstva HTV-a da ispita sve detalje slučaja Petričić te o njima izvijesti sve djelatnike, članove Programskog vijeća i javnost.

No njezin je apel zasad bio pucanj u prazno, baš kao i sinoćnja poruka ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića ravnatelju HTV-a Blagi Markoti u ekskluzivnoj ponoćnoj izjavi našem portalu Večernji.hr (o tome kako je “apsolutno nedopustiva svaka privatizacija bilo koje emisije, pa tako i Dnevnika, za bilo koji oblik osobnih obračuna”).

Za to je prozvao i pozvao na odgovornost upravo Markotu (umjesto Hloverku), u čijoj to nadležnosti kao ravnatelja HTV-a, doduše, i jest.

Markota ih sada blokira?

No Markota se danas (umjesto pisanog očitovanja o incidentu te izvješća o poduzetom i eventualnim mjerama) na kolegiju Ravnateljstva HRT-a nije ni pojavio – jer se navodno “opet naglo razbolio”. I završio (opet!) na – bolovanju, a na kolegij je delegirao zamjenika Josipa Popovca.

Time je, čini se, zasad uspio ne samo izbjeći odgovornost, nego i očito, uoči ponedjeljka i “presude” Programskog vijeća, blokirati i Sutlića i Hloverku u dokazivanju “njihove istine”.

Komentara 8

VI
virtual
15:48 27.11.2009.

E momčino zaboravio si stavit svoj \"PARTIJSKI \"HRT na prvo mjesto,zatim \"sekretarski\"večernji,\"slobodnozidarski\"vjesnik..i tako redom!!! Gospođa HLO je žena koju treba svaka vlast,i svaka teve kuća,a ona to uredno koristi...\"hihihihihihi\"\"!! Da ne ostanem dužan;i gđa JELI. voli slavonske kobase i dalmatinske pršute jesti,a boga mi i fina vina piti..I tako..eto mi polako idemo naprijed!!

OB
-obrisani-
18:44 27.11.2009.

Izgleda ono Sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Otvorenom, je pogodilo ravno u sridu, jer se tu moglo dosta toga viditi, čuti i zaključiti! Zato se želi Sutlića i Hloverku skinuti, pa se javila prava \"elita\": Siniša Grgić, don Ivan Grubišić, Deniss Latin - Chirilica, Aleksandar Stanković i Ćićo Senjanović, sve sami anti-Hrvati! Bez brige, sve će to Predsjednik Dr. Miroslav Tudjman srediti diplomatski, demokratski i transparentno!

OB
-obrisani-
16:48 27.11.2009.

kad se buju rješili te visibabe...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije