Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombardiraju teroriste

Ukrajina prekinula primirje i pokrenula žestoku ofenzivu na istoku!

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
01.07.2014.
u 12:07

Tijekom krhkog primirja obje strane su optuživale onu drugu za kršenje.

Ukrajinska vojska krenula je u novu ofenzivu protiv proruskih separatista na istoku države. Napali su militante samo par sati nakon što je predsjednik Petro Porošenko kazao da prekida primirje.

- Mogu vas informirati da je ponovno pokrenuta aktivna faza antiterorističke operacije. Naše oružane snage izvode napade na terorističke baze i kontrolne točke - kazao je predsjednik ukrajinskog parlamenta Aleksander Turčinov, piše France24. RT piše da su na istoku Ukrajine pokrenute snažni zračni napadi i bombardiranje s tla. Još tijekom noći su počele borbe u Donjecku.

"Napast ćemo, oslobodit ćemo domovinu"

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko jednostranu je prekinuo primirje sa separatistima na istoku, piše BBC.  

- Napast ćemo, oslobodit ćemo domovinu - poručio je Porošenko dodavši da je su šanse za mir propuštene zbog kriminalnih aktivnosti proruskih militanata.

Tijekom krhkog primirja obje strane su optuživale onu drugu za kršenje. Naoružani proruski pobunjenici okupirali su ključne zgrade u gradovima diljem istoka Ukrajine. Njihovi vođe su proglasili nezavisnost u Donetsku i Lugansku. Ukrajinska vojska u nekoliko područja militante drži u opsadi.

>>Ukrajina potpisala sporazum s EU. 'Ovo je velik dan za Europu'

>>Nakon produljenog primirja nastavili borbu, poginula trojica ukrajinskih vojnika

Komentara 25

ST
stomugromova
08:04 01.07.2014.

Vjerovatno su jedni I drugi kršili primirje,ali problem Porošenka je traj da su tamo i neonacisti iz Desnog Sektora,koje on ne kontrolira.Ukrajina se može jedino raspasti,a nema šanse da će pobunjene pokrajine biti pod Kievom. Vanjskom i u unutrašnjom politikomom Ukrajine dirigira SAD,a njima nikako nije u interesu mirno razriješenje sukoba.

AA
aabbcc
09:03 01.07.2014.

Vladina festa. __I sad pocinju one "politicke racije". Vladini placenici ce fatati mladez po ulicama Kijeva i tjerati ih u rovove da ih ubijaju a lopovi sve zivo pljackati i bogatiti se... narod bjezati...fasisti uzivati.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
13:22 01.07.2014.

Prose ko samo pati da nebude prekomjerno granatiranje jer ses odgovara ti u Hague ko I Ante Gotovina koji nije do stigao prekomjerno granatiranje I bio od sjetio u Hague ni kriv I duzan. Ali ti se nad as das da te cuva des a ruka Haga koja je pod kontrolom onih koji zele Ukrajinu zavladati pa Onda vladati sa onaj ima kao sto ste bi jer ste odlucili kako Putin kaze podijelit I Ukrajinu Pljuc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije