Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojite vrijedne nagrade

Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!

Gospodin Fin
08.09.2021.
u 09:00

Gospodin Fin dolazi u hrvatske osnovne škole i donosi vrijedne nagrade! Riječ je o projektu koji je pokrenuo Večernji list u suradnji s partnerima pod nazivom Učim s Gospodinom Finom

Gospodin Fin dolazi u hrvatske osnovne škole i donosi vrijedne nagrade! Riječ je o projektu koji je pokrenuo Večernji list u suradnji s partnerima pod nazivom Učim s Gospodinom Finom. Cilj projekta jest financijski opismeniti mlade školarce od petog do osmog razreda osnovne škole i naučiti ih o važnosti financijske pismenosti i mirovinske štednje, ali i osnovnim funkcijama novca.

Osim školaraca, projekt je namijenjen i roditeljima te obrazovnim djelatnicima. Učenici svih osnovnih škola u Hrvatskoj putem ovog projekta imaju priliku, sudjelujući sa svojim kreativnim radovima na natječaju, boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i važnosti razumijevanja financijskih pojmova.

Glavna nagrada 15 tisuća kuna

U projekt se mogu prijaviti učenici bilo koje osnovne škole u Republici Hrvatskoj, formirani u timove od maksimalno šest učenika, pri čemu nema ograničenja u prijavi broja timova po školi. Prijavom timovi sudjeluju na edukacijama financijske pismenosti, koje će se provoditi kroz četiri emisije, odnosno četiri financijska modula iz svijeta financija.

Prvi modul, Osnove financija počinje 4. listopada. Radi se o edukativnoj emisiji u kojoj će predavačica Nikol Šćrbec iz Zagrebačke škole ekonomije i managementa na vrlo jednostavan, pristupačan i zabavan način školarcima pojasniti osnovne pojmove poput važnosti štednje, kamatama i ostalim pojmovima na osnovu kojih će se znanje nadograđivati. U predavanju joj pomaže i voditeljica te moderatorica Lucija Helena Kajić te virtualni pomoćnik Gospodin Fin.

 - Nakon odslušanih modula, prijavljeni timovi će 30. studenog dobiti natječajni zadatak u kojem će morati iskazati stečeno znanje iz emisija na praktičan način, te ponuditi kreativno rješenje do 14. siječnja 2022. godine. Učenici će tako imati dovoljno vremena pripremiti što kvalitetnije kreativne radove ususret školskim praznicima i poštujući epidemiološke mjere. 

Pobjednički tim osvojit će novčanu nagradu za svoju školu u iznosu od 15 tisuća kuna, a tu su i pojedinačne nagrade za članove pobjedničkog tima. Utješne nagrade su predviđene i za ostala 4 tima, ali i njihove mentore.

Foto: Canva

Učim, štedim, znam da vrijedim!

Projekt je realiziran zahvaljujući partnerima projekta, a to su UNICEF, Agencija za znanost i obrazovanje, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, te Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava. Njihovi predstavnici pobliže su pojasnili projekt kroz kratki, uvodni video, stoga pogledajte što o tom kažu predstavnici.

Bez obzira na to osvojili nagrade ili ne, svi timovi dobivaju vrijednu potvrdu o sudjelovanju u projektu, kao i zahvalu za sudjelovanje.

Pobjednički timovi biraju se tako što će stručni žiri koji sačinjavaju predstavnici spomenutih partnera pregledavati zadatke u razdoblju od 14. do 28. siječnja, 2022. godine, a proglašenje pobjednika slijedi u ponedjeljak, 30. siječnja, 2022. godine.  

Ne propustite priliku i prijavite se u projekt Učim s Gospodinom Finom! Prijavite se, jer uz znanje nitko ne može biti na gubitku. Kako i sam slogan projekta kaže - Učim, štedim, znam da vrijedim!

Sve novosti, zanimljivosti, module i informacije pronađite na centralnoj web stranici projekta gospodinfin.hr.

 

Pravilnik nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Privolu za sudjelovanje koju je potrebno poslati na gospodinfin@vecernji.net do 19.11. možete pronaći ovdje.

Raspored edukativnih emisija:

4. listopad – Modul 1: Osnove financija

18. listopad – Modul 2: Izrada budžeta

2. studeni – Modul 3: Štednja

15. studeni – Modul 4: Psihologija novca

Sadržaj nastao u suradnji s UMFO-om

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije