Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu uz vladu

U zračnoj luci u Tripoliju sukobile se suparničke militantne skupine

tripoli
Reuters/PIXSELL
05.06.2012.
u 10:52

Naoružani pripadnici skupine Al-Awfea vozilima su opkolili zrakoplove na pisti i zaustavili zračni promet zahtijevajući puštanje svog vođe

Suparničke militantne skupine jučer su se sukobile u međunarodnoj zračnoj luci u Tripoliju, naoružani muškarci u vozilima opkolili su zrakoplove na pisti, a svi letovi bili su otkazani.

Pripadnici Al-Awfee na nekoliko su sati okupirali zračnu luku kako bi od privremene vlade zatražili da pusti njihova vođu koji se navodno nalazi u rukama libijske vojske. Kako bi zaustavili borbe, libijskim snagama sigurnosti pridružili su se članovi drugih militantnih skupina, javlja Reuters.

– Zračna luka nastavit će s radom nakon 24 sata. Čuo sam da je nekoliko osoba ozlijeđeno u borbama – komentirao je događaj glasnogovornik libijske vlade Nasser al-Manee.

Za nekoliko tjedana u Libiji će se održati prvi izbori, a privremena vlada teško se nosi sa stanjem u zemlji. Mnogi borci koji su pomoli svrgnuti Gadafijev režim i dalje odbijaju položiti oružje i prikloniti se vladi.

Komentara 12

IM
Immanuell
11:12 05.06.2012.

Hmm.... Jedini način da se sve ove bande desperadosa dovedu u red jest čvrsta ruka i autoritet. Gaddafi je posjedovao sve to + karizmu, međutim Zapad je htio naftu i svoju koloniju. Od zemlje za primjer kako se radi i gospodari srozali su Libiju u kameno doba. Tripolitanija žali za pukovnikom (neka, tako im i treba, kad nisu htjeli dići guzice na obranu dok je bilo vrijeme, pravo im budi), Fezzan ima problema s tuareškim plemenima koji bi se prije priključili Maliju nego ostali u Libiji, Cirenaica u kojoj pretežno prebivaju ekstremni fundamentalistički Sanusi hoće se odvojiti u posebnu državu, "zemljom" haraju bande naoružane do zuba pljačkajući i ubijajući sve što im se ne svidi ili ne nalikuje na spodobe poput njih..... Ameri vuku naftu kako im se ćeifne..... Agonija se nastavlja.

TO
Toni50
11:25 05.06.2012.

Suparničke militantne skupine jučer su se sukobile u """međunarodnoj zračnoj luci"""u Tripoliju. Uvjek me je zanimalo identificirati tko je to zapravo tko se krije pod "međunarodna zajednica" sada sam konačno shvatio naučio pa to je Libija ....

TO
Toni50
11:22 05.06.2012.

Naoružani pripadnici skupine Al-Awfea ( UNO- američki plačenici ! ) Zna se prakticiraju legalnu zabranu leta ! vozilima su opkolili zrakoplove na pisti i zaustavili zračni promet zahtijevajući puštanje svog vođe ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije