Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJI U Engleskoj nova poruka iz svemira?

U žitu osvanula divovska meduza

03.06.2009.
u 18:35

U polju u britanskoj regiji Oxfordshire osvanula je misteriozna divovska meduza, trostruko veća od uobičajenih “crteža” u žitu za koje alternativci tvrde da su poruke koje nam izvanzemaljci šalju ususret kraju svijeta kakav poznajemo, a kojim prema kalendaru Maya, treba očekivati 2012. godine.

Dugačka je čak 200 metara, a stručnjaci drže da nije djelo nekog entuzijastičnog umjetnika i grupe volontera – jer toliki i tako kompleksan “crtež” ne bi bilo moguće izvesti u jednoj kratkoj noći.

– Pokušavamo shvatiti značenje tog simbola – izjavila je za Daily Mail Karen Alexander, stručnjakinja za fenomen “krugova u žitu”. Ipak, skeptici smatraju da je riječ o pokušaju stanovnika regije Oxfordshire da dokinu dominaciju susjedne regije Wiltshire, koja ima najviše misterioznih znakova u žitu, zbog čega na turizmu zarađuje milijune funti godišnje.

Prošloga je tjedna u Wiltshireu, u žitnom polju kod Devizesa, osvanuo misteriozni divovski simbol “yin-yang”, promjera 115 metara... a krug nije bio sasvim pravilan i daleko je od jednostavnih oblika koji su se misteriozno počeli pojavljivati u žitu ‘80-ih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije