Naslovnica Vijesti Hrvatska

U veljači bez opravdanog razloga izostalo šestero zastupnika

Od srpnja 2017., kada je uvedeno novčano kažnjavanje za neopravdan izostanak, još nije bilo mjeseca da netko od 151 zastupnika nije izostao makar jedan dan
06. ožujka 2019. u 07:22 4 komentara 309 prikaza
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šestero saborskih zastupnika, isto koliko i mjesec prije, bez opravdanja je u veljači izostalo sa skupne sjednice Hrvatskog sabora. U 13 dana, koliko se skupno zasjedalo najviše je, tri dana, izostao nezavisni zastupnik Tomislav Saucha, pa će mu mjesečni paušal od 1500 kuna biti "tanji" za 450 kuna.

Ivan Vilibor Sinčić 'To bi bila sramota!'' Sinčić odbio uzeti 3.000 kuna od Sabora za najam stana u Zagrebu

Dva dana bez opravdanja u Sabor nije došao Mladen Madjer, bivši HSS-ovac, a sada zastupnik Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

Po jedan neopravdani dan imaju HDZ-ov Stevo Culej, zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović, Mostova Ivana Ninčević Lesandrić i nezavisni Marko Vučetić, kojima će paušali biti umanjeni za po 150 kuna.

Od srpnja 2017., kada je uvedeno novčano kažnjavanje za neopravdan izostanak, još nije bilo mjeseca da netko od 151 zastupnika nije izostao makar jedan dan.

Peđa Grbin Kašnjenje s izvješćima SDP kažnjen sa 614 tisuća kn, ali mu i vraćeno lani oduzetih 5 milijuna kn

Pravila u broju izostanaka i dalje nema, broj im se razlikuje od mjeseca do mjeseca, tako je u veljači i siječnju ove godine izostalo po šest zastupnika, u prosincu prošle samo tri itd.

Zastupnici skupljaju neopravdane unatoč širokoj mogućnosti opravdanja. Izostanak im se, primjerice, opravdava ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup. Opravdava im se i ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Video: Miro Bulj puštao pjesmu Ustani bane u Saboru

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • dr Luigi:

  Bitno da plaća ide,nadam se da će ih građani kazniti na izborima izbacivanjem iz sabora.

 • Avatar dr._Vrapčello
  dr._Vrapčello:

  Ako je tako ja ne bih nikad dolazio. Šišaj paušal. Kao skroman čovjek zadovoljio bih se plaćom.

 • Deleted user:

  DANTE ALIGHIERI: Izdajnici domovine (ali pravi) završavaju u zadnjem krugu pakla !!!!