Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To bi bila sramota!''

Sinčić odbio uzeti 3.000 kuna od Sabora za najam stana u Zagrebu

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.02.2016.
u 18:36

Naše su plaće ionako prevelike u odnosu na plaće običnih radnika i bila bi sramota kad bi ja na tu plaću još tražio neki dodatak za plaćanje stana i režija, smatra Sinčić

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić odbio je od Sabora uzeti 3.000 kuna naknadu za najam stana i režije koje plaća u Zagrebu, a što je dosad zatražilo 65 zastupnika.

Naime, saborskim zastupnicima koji imaju prebivalište udaljeno više od 50 kilometara od Zagreba zakonski je omogućeno da sklope ugovor o najmu sa Saborom koji im potom isplaćuje 2.500 kuna naknadu za najam stana i 500 kuna za troškove režija.

No, Sinčić koji je inače iz Karlovca ne želi od države uzeti novac za najam stana.

– Odbijam od sabora uzeti 3000 kn naknade za najam stana i plaćanje režijskih troškova. Naše su plaće ionako prevelike u odnosu na plaće običnih radnika i bila bi sramota kad bi ja na tu plaću još tražio neki dodatak za plaćanje stana i režija. Bilo bi me sram da učinim tako nešto i ne bi se ujutro mogao pogledati u ogledalo, a kamoli se obratiti građanima ove zemlje. Ako si običan radnik s plaćom od 3000 kn ili 5000 kn može plaćati stan, režije, hranu, prijevoz, onda mi nije jasno kako političar sa prosječnom plaćom od 15000 kn to ne može? Naš posao je da služimo narodu, a ne da mu sišemo krv. Mi bi trebali biti primjer, moralna vertikala društva i ljudi bi se s nama trebali ponositi. Kakav to primjer možemo pružiti ljudima, ako iskorištavamo pogodnosti koje nismo zaslužili, dok oni koji nas plaćaju jedva preživljavaju? Pozivam još jednom sve zastupnike koji su iskoristili pravo na ovu povlasticu, da je se odreknu. Ionako pola zastupnika ne dolazi na sjednice, a saborske klupe zjape prazne – kazao je Sinčić. 

 

IVAN SINČIĆ JE ODBIO OD SABORA UZETI 3000 kn mjesečne naknade za pokrivanje najma stana i režijske troškove!Ivan je...

Posted by Živi zid on Saturday, February 27, 2016

>> Hrvatski sabor plaća najam stana za 65 zastupnika

Komentara 69

PE
petarrr
18:50 27.02.2016.

Nevolim Sincica ali za obo sve pohvale. Bravo

Avatar kenj@c
kenj@c
18:51 27.02.2016.

ovo mu je prva dobra odluka otkad je u politici.s ovim potezom je osramotio i čačića i druge saborske milijunaše.

DO
doktorica
19:33 27.02.2016.

pod hitno ukinuti zakone kojima se odobravaju sve privilegije zastupnika,njih su građani birali da se bore za prava građana a ne svoja.Neka volontiraju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije