Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susreti za Rudija

U spomen na pilota Perešina susreti u Gornjoj Stubici

rudolf perisin
arhiva VL
06.05.2012.
u 14:55

Rudi je simbol hrvatske slobode, čovječnosti, domoljublja i herojstva i zauvijek će živjeti u našim srcima i sjećanju, kazao je izaslanik predsjednika RH.

Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i Gradske skupštine Grada Zagreba u Gornjoj Stubici su otvoreni 15. jubilarni “Susreti za Rudija” u spomen na junaka. Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina, rođenog Gornjostubičanca, koji je MIG-om 21 iz tadašnje JNA preletio u Austriju, pridružio se Hrvatskoj vojsci i poginuo u vojno – redarstvenoj akciji Bljesak.

U Spomen parku Rudolfa Perešina pred njegovu spomen bistu vijence su, među ostalima, položili izaslanik predsjednika Josipovića Zlatko Gareljić, savjetnik za obranu, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Dražen Šćuri, zagorska županica Sonja Borovčak , predsjednik Zagrebačkog zrakoplovnog tehničkog saveza “Rudolf Perešin” Mario Uzele te Rudijeva supruga Ljerka i drugi članovi obitelji pokojnog Rudolfa Perešina.

– Rudi je simbol hrvatske slobode, čovječnosti, domoljublja i herojstva i zauvijek će živjeti u našim srcima i sjećanju. Danas brinemo svakodnevne brige sa sviješću o tome u kolikoj mjeri su hrvatski branitelji zaslužni za naše danas i sutra kao i za generacije koje dolaze – kazao je tom prilikom Zlatko Gareljić. Dražen Šćuri istaknuo je da mu je osobita čast što je bio prijatelj s Rudijem koji je cijelom svijetu pokazao što znači biti istinski domoljub. I ostali brojni govornici isticali su veliko herojstvo i značaj Rudolfa Perešina.

Nakon prigodnog programa od 15 sati slijedi letački program sportskih i akrobatskih zrakoplova, vojnih letjelica, helikoptera MUP-a, ultralakih letjelica, aviona zagrebačkih aeroklubova, helikoptera slovenskog zrakoplovstva, aviona Gripen mađarskog zrakoplovstva i borbenog zrakoplova MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije