Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠENA POLICIJSKA AKCIJA

U Šibeniku uhićeno sedmero osoba: Sumnja se da su preprodavali kokain i marihuanu

Šibenska policija zapljenila drogu i oružje - ILUSTRACIJA
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.07.2021.
u 11:45

Osumnjičeni su, ovisno o vremenu postupanja prema njima, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Šibenska policija dovršila je višemjesečnu istragu nad sedmero ljudi, koje sumnjiče za neovlašenu proizvodnju, prodaju droge i omogućavanje trošenja droge. Riječ je o osobama starosti 23, 25, 37, 38, 42, 53 i 63 godine. 

Policija je objavila i detalje istrage, 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni u razdoblju od siječnja do lipnja 2020.g., s namjerom pribavljanja materijalne koristi, nabavljali i na području Policijske uprave šibensko-kninske preprodavali drogu kokain i marihuanu - navode u priopćenju. 

Temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljene su pretrage kuća, stanova, zemljišta i prijevoznih sredstava osumnjičenih kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 305 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 126,65 grama bruto težine materije karakteristične za drogu kokain, digitalna vaga s tragovima droge, 13.500 kuna u raznim apoenima, 2.475 eura u raznim apoenima, jedna antička amfora, pištolj marke „HS“, pištolj marke „Colt“ s 18 komada streljiva, jedan uređaj za prisluškivanje s pripadajućom SIM karticom kao i dva elektrošokera.

Osumnjičeni su, ovisno o vremenu postupanja prema njima, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Također su protiv pojedinih osumnjičenika podneseni i Optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, priopćila je policija. 

VIDEO: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije