Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRUS SE ŠIRI

U SAD-u zbog omikrona odgođen početak škole, u New Yorku 33 posto pozitivnih testova

U.S.-NEW YORK-TIMES SQUARE-INAUGURATION DAY
Wang Ying/XINHUA/PIXSELL
04.01.2022.
u 06:54

Prije mjesec u gradu je bilo manje od tri posto pozitvnih testova, a sada je širenje zaraze narušillo sustav javnog prometa, zatvorilo predstave na Broadwayu i priislilo tvrtke da odgode fizički povratak na radna mjesta

Tisuće škola u SAD-u odgodilo je povratak u učionice ovoga tjedna ili se odlučilo za online nastavu jer je broj slučajeva covida-19 zbog širenja omikron varijante koronavirusa došao na rekordne razine.

U nekim su škoslkim okruzima dužnosnici ipak ustrajali na otvaranju škola, uključujući i epidemijom teško pogođeni New York gdje je prošlog tjedan svaki treći testirani bio pozitivan na zarazu covidom-19. po podacima koje je taj grad objavio u ponedjeljak.

Po klinici Mayo, na nacionalnoj razini u SAD-u je 18 posto pozitivnih testova.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams, koji je dužnost preuzeo tijekom vikenda, obećao je otvorenim zadržati najveći školski sustav u SAD-u unatoč brzom širenju virusa.

Prije mjesec u gradu je bilo manje od tri posto pozitvnih testova, a sada je širenje zaraze narušillo sustav javnog prometa, zatvorilo predstave na Broadwayu i priislilo tvrtke da odgode fizički povratak na radna mjesta.

"Želimo biti krajnje jasni, najsigurnije mjesto za našu djecu je zgrada škole", rekao je Adams za posjeta osnovnoj školi u Bronxu. Samo je jedna javna škola u New Yorku u ponedjeljak bila zatvorena zbog nedostatka osoblja, objavio je gradski ued za obrazovanje.

Brzina širenja omikrona je na samom početku 2022. stvorila osjećaj kaosa. U posljednjih sedam dana se broj slučajeva covida-19 odvostručio na rekordnih 418.000 dnevno, po podacima agencije Reuters.

Mnogi drugi gradovi, poput Milwaukeeja, Clevelanda i Detroita, uveli su online nastavu ili su ovoga tjedna poputno otkazali povratak u škole za desetke tisuća učenika, navodeći kao razlog i nedostatak osoblja i zabrinutost zbog omikrona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije