Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆI BROJ VANJSKIH SURADNIKA

U praksu studenata prava uključeno 27 sudova

Foto: Pravni fakultet
1/6
16.12.2023.
u 14:16

Prije uvođenja e-diploma na zagrebačkom Pravnom fakultetu promovirano je 645 sveučilišnih magistara

Na posljednjoj svečanoj promociji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prije prelaska na e-diplome u tri skupine promovirano je 645 sveučilišnih magistara prava, socijalnog rada i socijalne politike, magistara javne uprave te prvostupnika socijalnog rada, javne uprave i porezne struke, koji su završili svoj studij u akademskoj godini 2022./2023. Na svečanosti koja se tijekom vikenda održala u zgradi Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL dekan Pravnog fakulteta Ivan Koprić poručio je kako su napredak struke i društva u kojem pravo prakticiramo i razvijamo ključni orijentiri koje treba slijediti.

– Stalno radimo na povećanju broja vanjskih organizacija u krug subjekata kod kojih se provodi praktična nastava, kao i stručna i terenska praksa. U praksu je od akademske godine 2022./23. uključeno 27 sudova iz cijele Hrvatske, uključujući Vrhovni sud, Visoki kazneni, Visoki trgovački, Visoki upravni sud te županijske, općinske i druge sudove – poručio je Koprić i pozvao promovente da se uključe u aktivnosti alumni zajednice, ali i u nastavu, kao predavači i suradnici.

– Uključite se u naše programe cjeloživotnog obrazovanja, koji su fleksibilni te ih je lako organizirati tako da što bolje odgovaraju potrebama prakse. Želimo biti profesionalno žarište, učilište i utočište za sve svoje bivše studente – kazao je okupljenima dekan Koprić, poručivši pritom kako su bivši studenti “zajednica koju će svi respektirati, ne zato što će biti velika i puna ljudi koji imaju moćne pozicije, nego zato što će imati kapacitet rješavanja pravnih i društvenih problema, vođenja ključnih procesa, rješavanja pravnih i društvenih sukoba koji se od destruktivnih aždaja mogu pretvoriti u motore društvenog razvoja”. Podsjetio je i kako je ova generacija prošla velika iskušenja – koronu, online nastavu, potres, obnovu i prilagodbu Fakulteta novim uvjetima, zahvalivši svima na podršci. Dekan Koprić dodijelio je među ostalim i 49 posebnih diploma: cum laude, magna cum laude i summa cum laude. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije