Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga otežana

U Peruu nestao helikopter s južnokorejskim poslovnjacima

planine na Antarktici
08.06.2012.
u 09:45

Uz južnokorejske državljane u helikopteru su bila i trojica Europljana i trojica Peruanaca. Policija i spasilačke službe pokušavaju se približiti mjestu pada helikoptera.

Helikopter sa 14 putnika nestao je u peruanskim planinama, a gusta magla i snijeg otežavaju potragu za nestalima. Helikopterom je u vrijeme nestanka putovalo osam Južnokorejaca, Šveđanin, Čeh, Nizozemac i troje Peruanaca od kojih su dvojica bili članovi posade helikoptera.

Zadnji su kontaktirali s helikopterom djelatnici centra, a kontrolu leta imali su dok je prelijetao grad Huallahualla koji se nalazi na 4000 metara nadmorske visine. Signal helikoptera otkriven je na neravnom terenu nedaleko od planinskog vrha Apu Colque Cruz u pokrajini Quispicanchi, ali spasilačke ekipe još nisu uspjele pronaći letjelicu.

Vremenske neprilike i snijeg onemogućavaju nadlijetanje područja na kojem bi se mogao nalaziti helikopter, ali na sreću policajci i spasioci uspjeli su iskočiti nedaleko od mjesta nesreće i počeli su s potragom.

Iz južnokorejskog veleposlanstva, javljaju svjetski mediji, potvrđeno je da putnici u nestalom helikopteru nisu bili turisti nego poslovnjaci koji su bili na službenom putu u Peruu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije