Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremene metode

U ogulinskoj Gimnaziji Bernardina Frankopana nastava uz e-dnevnik

ogulin
Dominik Grgurić/Pixsell
04.09.2012.
u 10:53

Profesori će roditelje na brz i jednostavan način obavijestiti o izostancima, a učenici će pomoću koda moći pregledati ocjene

Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina jedna je od najaktivnijih škola u Hrvatskoj i zato smo odlučili uvrstiti je krug od ukupno 29 škola u kojima ove godina nastava kreće uz uporabu e-dnevnika – rekao je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta na prigodnoj svečanosti kojom je obilježen početak nastave u ogulinskoj gimnaziji.

 Ogulinski primjer

 Stanić je naglasio da je standard koji su postigli zaposlenici škole uz sve druge uključene u školski sustav nešto što bi želio vidjeti u svim školama. To prije svega uključuje računala i priključak na internet u svim učionicama te intenzivnu primjenu projektora i pametnih ploča u nastavi.

 Prvi školski dan uveličao je ministar obrazovanja Željko Jovanović koji je također pohvalio rad ravnateljice Višnje Lipošćak i suradnika.

 – Način na koji ova škola radi, ne samo vezano za nastavni program, nego i za dodatne sadržaje, govori da je ispred mnogih drugih dijelova Hrvatske. Zato je pokrenut program e-dnevnika, a ova je škola spremna i za uvođenje građanskog i zdravstvenog odgoja – zaključio je Jovanović.

Naglasio je da ministarstvo svojim potezima želi smanjiti administriranje u školama da bi se omogućilo više vremena za kvalitetniji rad s učenicima. Izdvojio je i odluku koja će svim školarcima osigurati pokrivanje troškova prijevoza do školskih klupa.

 Sve na računalu

 Novopredstavljeni program e-dnevnika znatno pojednostavljuje proceduru koju su svakodnevno prolazili nastavnici. Odsad će sve administrativne stvari vezane uz upise odrađenog gradiva, ali i ispitivanja i unosa ocjena, obavljati elektronski.

Novim e-dnevnikom profesori roditelje mogu izvijestiti i o izostancima sa satova, a novosti su vezane i za učenike. Oni jednostavnim ulaskom u sistem uz pomoć osobnog koda mogu provjeravati sve vezano za njihovo školovanje, uključujući i ono najvažnije – pregled svih ocjena.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mica1111
11:04 04.09.2012.

...e,nekad sam ja išla u ovu gimnaziju,istina drugačije se onda zvala...:))) ah...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije